Проблемні банки: хроніка подій (22 травня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (22 травня)

2544
Газета "Дело" з'ясувала, скільки проблемні банки виплатили пенсій, зарплат і відсотків за депозитами з часу введення тимчасових адміністрацій.
"БІГ Енергія"
Одержати депозит, термін якого минув, можуть тільки вкладники, яким кошти потрібні на лікування. "Клієнтам, які потрапили у форс-мажор, банк намагається допомогти максимально. За квітень комітет з розгляду звернень клієнтів, що потрапили у важку ситуацію, опрацював близько 1000 заяв", - повідомили "Дело" у прес-службі банку. Іншим вкладникам виплачують тільки відсотки за депозитами. Банк проводить їх виплату згідно з добовими лімітам на видачу готівкових коштів з каси банку - 100 гривень, 100 доларів або 50 євро. Такі ж обмеження на видачу готівки із зарплат і пенсій.
"За період з 16 березня (дата введення тимчасової адміністрації) по 30 квітня 2009 року банком видано депозитів і відсотів за вкладами фізичних осіб на суму 3, 2 мільйони гривень", - розповіли в банку. За цей же період заборгованість з виплати пенсій, соцдопомоги, заробітної плати та інших соціальних платежів скоротилася на 5, 2 мільйони гривень.
Банк Надра
Банк проводить виплату 20% від суми депозиту тільки вкладникам-пенсіонерам, у яких розмір внеску не перевищує 10 тисяч гривень. Інші клієнти мають можливість одержувати тільки відсотки за депозитами з добовим лімітом 100 гривень. Пенсіонерам фінустанова виплачує 1000 гривень на день, стільки ж - клієнтам, які одержують через банк зарплату, стипендію або соціальні виплати.
"За час роботи тимчасової адміністрації з поточних рахунків фізичних осіб було виплачено понад 390 мільйонів гривень, зокрема понад 220 мільйони гривень відсотків за депозитами. Сума виплачених внесків за зазначений період перевищила 36 мільйонів гривень", - повідомили в прес-службі банку. Банк також планує виплатити понад 12 мільйонів гривень вкладникам, які терміново потребують медичної допомоги.
З початку травня вкладникам-фізособам фінустанова через каси почала видавати (одним платежем) 50% суми нарахованих за попередній місяць відсотків з депозитів. У травні "Надра" планує виплатити населенню понад 43 мільйонів гривень відсотків за всіма видами депозитів.
За час роботи тимчасової адміністрації з заробітної плати банк виплатив понад 264 мільйони гривень, за пенсійними рахунками - понад 50 мільйонів гривень.
Родовід Банк
Тимчасова адміністрація банку з початку своєї діяльності (18 березня) виплатила фізичним і юридичним особам за депозитами понад 290 мільйонів гривень. Денний ліміт на зняття відсотків для населення встановлений у банку на рівні 50 гривень. Депозити, термін яких минув, не видаються. Одержати свої гроші можуть тільки клієнти, яким кошти потрібні на лікування.
Обмеження з виплати пенсій становить 500 гривень на добу. "Зарплатникам" пощастило менше - їм банк видає 100 гривень на день. "За пенсійними проектами Родовід Банк виконує зобов'язання перед клієнтами в повному обсязі, виплативши з березня 2009 року 17 мільйонів гривень за пенсійними картами", - повідомили в банку.
БРР
Банк не проводить виплат ні за депозитами, ні за відсотками. Виключення становлять тільки вкладники, яким кошти потрібні на лікування. Щоправда, у банку не змогли уточнити, яка сума вже виплачена нужденним у грошах клієнтам.
* Банк виплачує 20% депозиту вкладникам-пенсіонерам, сума депозиту яких не перевищує 10 тис. грн.
** За депозитними картами з банкоматів і в касі можна отримати 100 грн. на день, за іншими картами - 1000 грн.
*** У повному обсязі видається тільки зарплата в головному офісі по вул. Б.Хмельницького, 16-22.
**** З депозитних і зарплатних карт можна зняти 1000 грн., з пенсійних карт - 500 грн.
***** Відсотки за депозитами виплачуються в розмірі 250 грн. на місяць.
****** Одержати зарплату можна в касі банку в розмірі 300 грн. на добу, пенсію - 500 грн., відсоток за вкладами виплачуються з лімітом 100 грн., $15 або 10 євро на тиждень за внесками не більш 5 тис. грн.
******* Зарплати виплачуються по 100 грн. на день, пенсії - по 500 грн.
******** Виплата відсотків за депозитами у гривні - 100 грн. на день, за доларовими депозитами - $100.
********* Тільки зарплата і пенсія.
********** Банк видає відсотки за депозитами у розмірі 200 грн., $20 або 20 євро на тиждень.
Дані комерційних банків (телефонне опитування), "Діло".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас