Укрпромбанк поставив рекорд зі збитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрпромбанк поставив рекорд зі збитків

1919
Збитки Укрпромбанку в першому кварталі 2009 р. склали 4,4 млрд грн. Про це повідомляється у звіті про діяльність банку.
Раніше НБУ повідомляв, що в цілому по банківській системі негативний фінансовий результат склав за перший квартал 7 млрд грн.
За припущенням експертів, значні збитки банку викликані тим, що тимчасова адміністрація напевно змінила класифікацію багатьох кредитів виданих пов'язаним з банком особам. Якщо раніше такі кредити вважалися нормальними, то після введення тимчасової адміністрації – проблемними. "У них напевно були якісь скелети в шафі, про які стало відомо тільки після введення тимчасової адміністрації", - говорить заступник голови правління одного з найбільших банків, що побажав залишитися неназваним.
Як повідомляла раніше газета "Дело", колишні акціонери Укрпромбанку взяли кредит у банку під мережу заправок ANP. Потім передбачалося продати цю мережу заправок ПриватБанку, однак угода поки не завершена. За оцінками аналітиків, вартість мережі заправок може становити від $450 млн до $700 млн.
З 21 січня 2009 НБУ ввів тимчасову адміністрацію в Укрпромбанку і призначив тимчасовим адміністратором Олександра Майданюка.
За 2008 рік банк отримав прибуток 17,912 млн гривень.
Учасниками ТОВ "Укрпромбанк" є 3 товариства з обмеженою відповідальністю: "АВС" (34%), "Укрпромсервіс" (34%) і "КБ Нафтовий" (32%)
За перший квартал багато банків недорахувалися значних коштів. Найчастіше збитки викликані необхідністю заморожувати прибуток як резервування під неповернення по кредитах.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас