Нацбанк просить інкасаторів одягати бронежилети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк просить інкасаторів одягати бронежилети

Кримінал
713
Найпоширенішим порушенням правил перевезення грошей є виїзд інкасаторів без бронежилетів. Про це повідомив НБУ в листі банкам.
За даними НБУ, з початку цього року було зареєстровано 8 випадків виїзду інкасаторів із грішми без бронежилетів і 2 випадки виїзду інкасаторів без вогнепальної зброї. У зв'язку з цим НБУ вимагає від банків збільшити нагляд за інкасаторами і дотримуватися правил перевезення коштів.
Нацбанк також вимагає значні суми перевозити тільки на спеціальних броньованих автомобілях, а самим інкасаторам частіше проводити інструктаж.
Як повідомлялося, за I квартал цього року на відділення банків, обмінні пункти і банкомати злочинці нападали 62 рази, тоді як за весь 2008 рік - 103 рази. Виходить, що торік у середньому відбувалося 8-9 нападів на місяць, а цього року - більше 20.
Останній голосний напад на інкасаторів відбулося в Харкові. 2 квітня там при нападі були вбито троє інкасаторів. Пізніше прокуратура Харківської області звинуватила Ощадбанк у тому, що інкасаторам не були видані бронежилети.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас