АМКУ дозволив Ярославському придбати великого акціонера УкрСиббанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив Ярославському придбати великого акціонера УкрСиббанку

Фондовий ринок
1102
ЗАТ "Укрінвест", на 100% приналежне бізнесменові Олександру Ярославському, може придбати контрольний пакет акцій великого акціонера УкрСиббанку - ЗАТ "Українська металургійна компанія" (УМК, обидва – Харків), створеного Ярославським спільно зі своїм колишнім партнером Ернестом Галієвим.
Згідно з повідомленням Антимонопольного комітету України (АМКУ), поширеним у вівторок, він видав "Укрінвесту" відповідний дозвіл.
"Українській металургійній компанії" на кінець 2008 року належало 39,49754% акцій УкрСиббанку, тоді як контрольний пакет акцій у розмірі 51% належить французькому BNP Paribas S.A.
Засновниками УМК є Ярославський, Ернест Галієв, "Укрінвест" і ТОВ "Альтернатива+" (Харків). Згідно з даними ДКЦПФР на кінець лютого цього року, "Альтернатива+" володіло 50% акцій УМК, а "Укрінвест" - 43,1792% акцій.
При цьому раніше найбільшими власниками "Альтернатива+" були ВАТ "Азот" (Черкаси) із часткою близько 49% і приватне підприємство "Бізнес-Технологія" (Харків), що повністю належить Ернесту Галієву, із часткою близько 51%.
Згідно з даними рейтингового агентства Fitch, реально 49% акцій УкрСиббанку донедавна контролювали О.Ярославський і Е.Галієв, які й продали контрольний пакет акцій банку BNP Paribas наприкінці 2005 року.
Згодом Ярославський і Е.Галієв почали розподіл інших активів. Зокрема, Ярославський викупив частку Галієва у ВАТ "Азот" (Черкаси) і створив для управління своїми активами Development Construction Holding.
За даними агентства, у зв'язку з необхідністю постійної докапіталізації УкрСиббанку між українськими акціонерами виникли тертя. При цьому Ярославський привселюдно заявляв про готовність зберігати свою частку в УкрСиббанку.
З урахуванням зазначеної інформації, дозвіл Антимонопольного комітету фактично дозволяє Ярославському частково викупити частку Галієва в УкрСиббанку.
У той же час сам Ярославський у телефонній розмові з кореспондентом агентства "Інтерфакс-Україна" відмовився від коментарів до завершення угоди, не підтвердивши, і не спростувавши зазначене припущення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас