У Харкові пограбували відділення "Ощадбанку". Вбито 3 інкасатора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові пограбували відділення "Ощадбанку". Вбито 3 інкасатора

Кримінал
8757
У Харкові відбулося чергове резонансне пограбування банку. Пограбовано відділення "Ощадбанку" на вулиці Клапцова, 3. Про це інтернет-сайту "Головне" повідомило джерело в правоохоронних органах.
Убито троє інкасаторів і, за попередніми даними, поранена перехожа.
З місця злочину грабіжниками викрадена банківська машина ВАЗ-21099.
За попередніми даними, викрадено близько 300 тисяч гривень.
Відомо також, що стрілянина по інкасаторах велася з автоматичної зброї. Один з інкасаторів загинув зі зброєю в руках.
Нагадаємо, це вже четверте пограбування банку в Харкові, при якому гинуть інкасатори.
Перше вбивство відбулося в 2001-му році на вулиці Дерев’янка, поблизу меблевого магазину. Тоді загинув сержант держохорони Олександр Шабельников. Тоді злочинці викрали автомат Калашникова, який використовували під час нападу в 2004-му.
Біля каси "Ощадбанку" на вулиці Героїв Праці впритул були розстріляні Юрій Берко і Василь Герасим’юк. Єдиний, хто вижив, - Сергій Йощенко, за його життя довго боролися лікарі. Він повернувся до роботи в "Ощадбанку", але на іншу посаду.
8 листопада 2005 року злочинці знову розстріляли автомобіль інкасаторів у Жовтневому районі. Загинули співробітники управління служби держохорони Віталій Кухтин, Ігор Скрипник, а також інкасатор банку "Аваль" Володимир Ляшенко. Його колега Дмитро Кубрак одержав поранення і важку психологічну травму.
І почерк злочину, і балістична експертиза підтвердили - проти інкасаторів діє одне бандитське угруповання. І хоча правоохоронці щоразу доповідали, що вийшли на слід убивць, і навіть розповідали про затриманих підозрюваних, напади не розкриті до цих пір.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас