АМКУ: Факт контролю групою "Приват" ЗЗФ, НЗФ і СЗФ відсутній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Факт контролю групою "Приват" ЗЗФ, НЗФ і СЗФ відсутній

944
Антимонопольний комітет України (АМКУ) не зміг установити факти контролю так званої групи "Приват" над ВАТ "Запорізький завод" (ЗЗФ), ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" (НЗФ, Дніпропетровська обл.) і "Стахановський завод феросплавів" (СЗФ, Луганська обл.).
"Наявна в розпорядженні АМКУ та отримана від інших державних органів інформація на момент проведення розслідування не дає підстав для встановлення юридичного факту існування відносин контролю зі структурою, відомою як ФПГ "Приват", - сказав в.о. голови комітету Олександр Мельниченко в інтерв'ю тижневику "Коментарі", опублікованому в п'ятницю.
Він уточнив, що АМКУ проводив розслідування діяльності Запорізького, Нікопольського і Стахановського заводів феросплавів за дорученням уряду.
"Групою "Приват" називають низку підприємств, контрольованих співвласниками найбільшого в країні ПриватБанку. У той же час Ігор Коломойський, якому належить 49,02% акцій банку, і Геннадій Боголюбов, який володіє 48,86%, заперечують наявність такої організаційної оформленої групи.
Г.Боголюбов під час купівлі австралійської марганцеворудної компанії Consolidated Minerals Limited (CSM) в 2007-2008 роках повідомив, що його бізнес-інтереси включають крім ПриватБанку також ЗЗФ і СЗФ, заводи феросплавів Highlanders Alloys (США), "Дніпроазот", будівельні і девелоперські компанії (у тому числі "Аеробуд") і виробника напоїв "Ерлан".
НЗФ контролює група Eastone, створена восени 2007 року в результаті реструктуризації групи "Інтерпайп", а також група "Приват" (обидві - Дніпропетровськ). Спроби держави повернути контроль над цим підприємством закінчилися невдало.
Акціонерами НЗФ на кінець 2008 року були підконтрольний Віктору Пінчукові промислово-фінансовий консорціум "Придніпров'я" (Дніпропетровськ) – 50% і три кіпрські компанії: "Софалон Інвестментс Лімітед" – 12,87%, "Менжалом Лімітед" – 22,92% і "Трилон Інвестментс Лімітед" – 12,87%.
У реєстрі станом на вересень 2008 року акції значилися за хоронителями-номінальними власниками: ТОВ "Беарн" (Луцьк) – 14,2296%, ТОВ " Капітал-Стандарт" – 35,6367% і ТОВ "ФК Гамбіт" (обидва – Дніпропетровськ) – 40,1454%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас