"Надра" готовий надати звіт щодо грошей НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Надра" готовий надати звіт щодо грошей НБУ

2034
Холдингова компанія "Group DF", що належить українському бізнесменові Дмитру Фірташу, уповноважила компанію KPMG провести в обмеженому масштабі аналіз руху готівкових коштів "Надра Банку" за останній час. Про це повідомили в прес-службі "Group DF".
"У цей момент KPMG перебуває в процесі надання вищезгаданих консультаційних послуг, і звіт про них поки не наданий. Однак, ґрунтуючись на результатах внутрішнього аналізу, проведеного "Group DF" і керівництвом банку, ми впевнені, що кошти, отримані від НБУ згідно з домовленостями щодо рефінансування, були використані відповідно до сумлінної банківської практики для забезпечення довгострокової життєздатності банку", - говориться в повідомленні "Group DF".
Нагадаємо, учора НБУ ввів в "Надра Банку" тимчасову адміністрацію. До цього "Group DF" попросила НБУ ввести зовнішнє керування в банку. Керівництво "Group DF" заявило, що "Надра Банк" став заручником війни, яку проти голови директорів "Group DF" Д.Фірташа веде Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.
Крім того, керівництво групи підкреслило, що "Group DF" так і не увійшла до складу акціонерів банку і не бере участь у керуванні установою через протидію з боку юридичних структур, які тримають реєстр акціонерів і близькі до уряду.
Раніше Тимошенко повідомила, що окружний адміністративний суд Києва виніс рішення, яким заборонив НБУ переводити 3 млрд.грн. на рахунок "Надра Банку". До цього Тимошенко заявляла, що рішення про виділення цих коштів було прийнято з порушенням статті 86 Закону України "Про Держбюджет на 2009 рік". Оскільки кошти ще не перераховані, уряд звернеться в суд із проханням заборонити виділення цих коштів. " До якої межі буде доходити корупція, зловживання, лобізм?" - запитала Прем'єр-міністр.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас