Освіта в США залишається найдорожчою у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Освіта в США залишається найдорожчою у світі

324
Американська вища освіта залишається найдорожчою і найпрестижнішою у світі, вважає журнал Forbes. Більше половини списку найдорожчих вищих навчальних закладів світу міцно "окупували" університети США. Найвищий ціновий бар'єр у світі встановив для своїх студентів George Washington University з вартістю одного навчального року 40 тисяч 437 доларів на поточний навчальний рік. Якщо врахувати оплату підручників і ліжка в гуртожитку, ціна навчального року обійдеться ще дорожче - приблизно в 53 тисячі доларів.
Далі список найдорожчих вузів світу очолюють американські Sarah Lawrence College з річним "вхідним квитком" у розмірі 40 тисяч 350 доларів за навчання, а разом з проживанням і харчуванням, що є обов'язковим для першокурсників - більше 53 тисяч доларів. Рік навчання в Kenyon College коштує 40 тисяч 240 доларів, а у Vassar College - 40 тисяч 210 доларів. Шосте місце в глобальному списку найдорожчих університетів посідає американський Bucknell University з вартістю навчання 36 тисяч 652 доларів.
Навчання у найславетніших американських університетах (Гарвардський, Єльський, Стенфордський або Колумбійський) обходиться у суму понад 35 тисяч доларів на рік, однак це нижче, ніж часом доводиться платити за навчання в менш відомих, але закритих приватних коледжах, де вартість навчального року може сягати 45 тисяч доларів.
Серед найдорожчих університетів світу за межами США, за версією Forbes, виявилися швейцарський Franklin College (33 тисяч 100 доларів на рік), American University of Paris (32 тисячі 600 доларів), Imperial College of London (27 тисяч 800 доларів на рік для нерезидентів), National University of Singapore (24 тисячі доларів на рік для нерезидентів) і University of Melbourne з оплатою на нинішній навчальний рік розміром 20 тисяч 200 доларів для іноземців.
Усі ці ціни не включають вартість проживання в країні, що, як правило, подвоює суму видатків.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас