Комітет ВР: Встановлення банками комісійних при продажу готівкової валюти є незаконним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет ВР: Встановлення банками комісійних при продажу готівкової валюти є незаконним

1898
Комерційні банки, які вводять комісійний збір при операціях продажу валюти, роблять це незаконно і необґрунтовано. Про це говориться в заяві Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності.
Питання встановлення комісій було розглянуто сьогодні на засіданні Комітету. Депутати вважають, що витрати банків на зазначені операції не змінилися, а встановлена Національним банком України курсова маржа на операції з купівлі-продажу валюти повністю забезпечує їх прибутковість. "Отже, впровадження банками комісійних є ні чим іншим, як вимагання у важкий для людей час", - говориться в заяві.
Комітет ВР вважає, що Національний банк України повинен негайно припинити незаконні дії комерційних банків. У протилежному випадку профільний Комітет парламенту буде ініціювати збільшення, відповідно до ситуації, обов'язкового збору в Пенсійний фонд по операціях продажу іноземної валюти. Нагадаємо, Нацбанк України ввів обмеження, відповідно до якого банки можуть продавати готівкову валюту за курсом не вищим від офіційного на 1,5%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас