Банки Запоріжжя не продають долари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Запоріжжя не продають долари

Валюта
1375
У банках Запоріжжя в останні дні неможливо купити долари, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".
Інформація про відсутність іноземної валюти для продажу була отримана в п'ятницю, зокрема, у філіях і відділеннях Індустріалбанку, Кредитпромбанку, Укрсиббанку, ПриватБанку, Райффайзен Банку Аваль та інших.
Крім того, як стверджують клієнти банків, співробітники кредитно-фінансових установ відмовляють їм у достроковому погашенні кредитів, наданих у доларах, за умови оплати в гривні. Вони пояснюють, що суми в іноземній валюті зарезервовані тільки для погашення поточних розрахунків по кредитах у доларах, частина коштів - для конвертації гривневих депозитів.
Як повідомило агентству джерело в одному з банків, після розпорядження Національного банку України, відповідно до якого комерційним банкам дозволено продавати іноземну валюту за курсом, що не буде перевищувати офіційний на 1,5%, угоди з продажів стали збитковими.
У п'ятницю в банках Запоріжжя курс купівлі склав 5,8 грн/$1, продажу - 5,86 грн/$1.
При цьому в деяких обмінних пунктах, що знаходяться у приміщеннях торгових центрів, зафіксований курс 6,15 грн/$1.
Як повідомив агентству один з відвідувачів обмінного пункту, йому довелося вистояти чергу, щоб купити долари. "Всі купюри абсолютно нові, номери купюр ідуть один за іншим", - відзначив він.
Співрозмовник агентства придбав долари, щоб зробити запас для погашення кредиту. "Говорять, що долар буде рости, але в людей уже зараз немає достатньої фінансової міцності, щоб виплачувати кредит в іноземній валюті", - сказав він.
Тим часом, як повідомили агентству в управлінні НБУ в Запорізькій області, ціна продажу долара на рівні 6,15 грн не відповідає прийнятим нормативам, і припустили, що зазначені обмінні пункти працюють нелегально.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас