Майже половина платежів в інтернеті здійснюється з карток 3 банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже половина платежів в інтернеті здійснюється з карток 3 банків

Фінтех і Картки
5900
Платіжні картки Райффайзен Банку Аваль, ПриватБанку та ОТР Банку найчастіше використовуються українцями для оплати в інтернеті - на них припадає 47,6% всіх інтернет- і мобільних платежів.
Такі дані повідомила система Portmone.com за підсумками аналізу операцій у січні-вересні 2008 року.
Як відзначається в прес-релізі системи в середу, з великим відривом лідирує Райффайзен Банк Аваль - 29,54%, тоді як показники ПриватБанку та ОТР Банку - скромніші: відповідно 9,56% та 8,54%.
Система Portmone.com визначила десятку банків, картки яких українці найбільш часто використовують для інтернет- і мобільних платежів.
Замикають п'ятірку Укрсоцбанк - 7,90% і банк "Надра" (обидва - Київ) - 7,07%, відзначається в повідомленні.
Відповідно до нього, далі йдуть із помітним відривом Укрексімбанк - 4,17% (Київ), Укрсиббанк (Харків) - 3,68%, банк "Фінанси та Кредит" - 2,18% та Укргазанк (обидва - Київ) - 1,80%, тоді як на частку всіх інших припадає 25,55%.
Президент Portmone.com Ігор Горін, слова якого наводяться в прес-релізі, відзначає, що розподіл активності платіжних карток українських банків відрізняється від статистики розподілу емісії карток від даних EMA. На його думку, це пояснюється реальним розподілом "живих" карток, а не завжди об'єктивною статистикою банків щодо емісії, і реальною активністю банків у стимулюванні своїх клієнтів щодо використання платіжних карток в електронних системах оплати.
Portmone.com уточнює, що в рамках дослідження була зібрана статистика інтернет- і мобільних платежів за дев'ять місяців цього року через систему Portmone.com, що перевищило 3 млн транзакцій більш ніж по 200 інтернет-магазинах і компаніях України. При цьому, відповідно до стандарту PCI DSS, всі дані по платіжних картках зберігаються в зашифрованому стані, але в момент авторизації картки проводиться ідентифікація банку-емітента картки, що дозволяє провести таке дослідження.
Portmone.com є одним з найбільших українських сервіс-провайдерів інтернет і мобільних платежів, являючи собою незалежну міжбанківську систему.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас