Українські банки стали прозорішими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банки стали прозорішими

756
Українські банки стали більш прозорими, вважає директор департаменту з контролю за фінансовими установами та операціями в сфері зовнішньоекономічної діяльності Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) Тетяна Сисоєва.
"Банки стали прозоріші, і в податкової проблем з контролем за їхньою діяльністю стало менше", - сказала Сисоєва, виступаючи на банківському форумі Інституту Адама Сміта в середу.
За її словами, ДПАУ в цей час намагається скорочувати кількість перевірок банків, акцентуючи свою увагу на тих банках, які демонструють низьке податкове навантаження (співвідношення нарахованого податку на прибуток до валових доходів - ІФ), і мають збитки від операцій із цінними паперами.
Як відзначила Сисоєва, ДПАУ має намір строго контролювати банки, які проводять операції, з так званими "технічними" цінними паперами (акції неліквідних підприємств), а також за операціями з векселями.
Вона також повідомила, що за підсумками 10 місяців поточного року банки сплатили податків на суму 4,5 млрд грн, що в 1,7 рази більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року. У тому числі обсяг сплаченого податку на прибуток склав 2,5 млрд грн. Найбільшими за сплатою податків в абсолютному вираженні Т.Сисоєва назвала: ПриватБанк, Укрексімбанк, Промінвестбанк, Укрсоцбанк і Райффазен Банк Аваль.
За її словами, показник податкового навантаження в комерційних банках за підсумками шести місяців поточного року склав 5,96%. Лідерами за показником податкового навантаження є: Сітібанк (Україна) - 21%, "Каліон Банк Україна" - 19%, ІНГ Банк - 15,6%, Сведбанк - 15,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас