Експерти: Nissan не захоче платити за частку в Chrysler грішми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Nissan не захоче платити за частку в Chrysler грішми

232
Nissan Motor Co., третя за розміром автомобілебудівна компанія Японії, не захоче вкладати грошові кошти в альянс із Chrysler LLC, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на осіб, ознайомлених із ситуацією.
Фінансування подібної угоди за рахунок коштів небажано для Nissan, оскільки може послабити її фінансове становище, заявив один з експертів, що побажав залишитися невідомим, оскільки переговори Nissan та Chrysler ведуться конфіденційно.
"Будь-яка угода з використанням грошових ресурсів Nissan у сформованих умовах буде вважатися такою, що збільшує ризики компанії, - заявив аналітик Nomura Securities у Лондоні Майкл Тіндалл. - Єдиним варіантом здається обмін акціями".
Nissan поки залишається прибутковою, але якщо світова рецесія приведе до скорочення продажів, компанії доведеться використовувати свої резерви в розмірі 453,8 млрд ієн ($4,6 млрд). Японський автомобілебудівник запропонував придбати 20% Chrysler та ввести американську компанію в альянс Nissan і французької Renault.
Як повідомлялося раніше, компанія Cerberus Capital Management LP, що контролює Chrysler, також веде переговори з General Motors Corp. Компанія Chrysler є збитковою і використовує свої резерви ($11,7 млрд на 30 червня) на покриття операційних збитків. Standard & Poor's прогнозує, що резерви Chrysler і GM вичерпаються в 2009 році в результаті скорочення попиту на автомобілі в США і світі.
Цього року Chrysler та Nissan домовилися виробляти один для одного пікапи і малолітражні автомобілі та збиралися продовжити переговори про розширення партнерства.
Акції Nissan подешевшали в четвер на 7,6% на тлі зростання курсу ієни до євро і долара, у результаті якого будуть знижені обсяги продажів автомобілів компанії за межами Японії при перерахуванні їх у японській валюті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас