Приватбанк має намір значно збільшити обсяги довгострокового кредитування економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватбанк має намір значно збільшити обсяги довгострокового кредитування економіки

137
На сьогоднішній день Приватбанк уже розглядає ряд проектів українських підприємств і найближчим часом планує значно збільшити обсяги фінансування в національній валюті інвестиційних і інноваційних проектів, спрямованих на придбання і модернізацію основних фондів. Як повідомив заступник голови Приватбанку Володимир Яценко, новий порядок рефінансування Національним банком України банків, що здійснюють довгострокове кредитування, затверджений Постановою Правління НБУ № 283 від 02.08.02 р. і вступив у силу 20 серпня, дає банку можливість активізувати розвиток Програми довгострокового кредитування корпоративних клієнтів. При цьому, як повідомив Володимир Яценко, відмінність цієї Програми від інших програм банку й аналогічних проектів на ринку полягає в тому, що кредитні експерти Приватбанку забезпечать не тільки якісний добір проектів, але нададуть учасникам Програми кваліфіковану допомогу в бізнес – плануванні і підготовці інвестиційних проектів для довгострокового інвестування. Також, за словами Володимира Яценко, банк разом із НБУ веде активну роботу по доробці умов реалізації масштабних інвестиційних проектів.
За словами представників банку, у рамках програми банк буде вести роботу з кредитними проектами українських підприємств і компаній вартістю до 50 млн. грн. При цьому обов'язковою умовою є часткове фінансування проекту позичальником за рахунок власних коштів. Кредити, у тому числі, кредитні лінії, надаються в національній валюті України на термін понад 1 рік. Строк окупності проекту не повинний перевищувати 3 роки. Виплата відсотків по довгострокових кредитах виробляється щомісяця, погашення кредитної заборгованості – по встановлюваному для кожного проекту графіку. У залежності від термінів, необхідних на проведення монтажних і пуско – налагоджувальних робіт, можливе надання відстрочки по сплаті першого внеску в погашення основного боргу по кредиту.
Базова ставка по кредитах, наданих у рамках Програми, складає 18% річних по кредитах у гривні. За рішенням Кредитного комітету Приватбанку процентна ставка по таких кредитах може бути знижена в залежності від умов конкретного проекту.
Заявки на одержання кредиту з пакетом необхідних документів можуть бути подані в будь-яке відділення чи філію Приватбанку по всій Україні. Видача кредитів здійснюється після затвердження проекту Кредитним комітетом Приватбанку й узгодження цього рішення з Національним банком України.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас