Експерт: Курс гривні на міжбанківському ринку в жовтні може знизитися до 5,3-5,4 грн/дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Курс гривні на міжбанківському ринку в жовтні може знизитися до 5,3-5,4 грн/дол.

Кредит&Депозит
1227
На фінансовому ринку України існують ризики подальшого зростання курсу долара і послаблення курсу гривні.
Протягом жовтня висока вірогідність того, що долар досягне рівня 5,30-5,40 грн/дол. на міжбанківському валютному ринку. Відповідно, готівковий курс долара коливатиметься в діапазоні 5,25-5,45 грн/дол., вважають експерти "Форекс клуб".
"Форекс клуб" також повідомляє, що обсяги торгів на міжбанківському ринку за останній тиждень зросли на 50% - з 800 млн до 1,2 млрд дол. на день.
Причин падіння курсу гривні по відношенню до інших валют аналітики називають декілька. По-перше, спостерігається тенденція виведення коштів нерезидентами з України в доларах і євро.
По-друге, спекулятивні дії з боку великих українських комерційних банків на міжбанківському ринку і очікування зростання долара на готівковому ринку.
По-третє, вважають експерти, українським комерційним банкам і юридичним особам необхідно розраховуватися за отримані на європейському грошовому ринку кредити з єврооблігацій, і для цього вони також виходять на міжбанківський ринок і купують валюту.
По-п'яте, експортери почали стримувати продаж експортної валютної виручки на очікуванні отримати більше в гривневому еквіваленті через зростання вартості долара.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас