Fitch змінило прогноз по рейтингу облігацій класу "А" ПриватБанку в угоді сек’юрітизації іпотечних кредитів на "негативний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch змінило прогноз по рейтингу облігацій класу "А" ПриватБанку в угоді сек’юрітизації іпотечних кредитів на "негативний"

673
Міжнародне рейтингове агентство FitchRatings змінило прогноз по рейтингу пріоритетного класу облігацій UkraineMortgageLoanFinanceNo. 1 Plc, випущених у рамках сек’юрітизації іпотечних кредитів ПриватБанку, з "позитивного" на "негативний".
"Перегляд прогнозу по рейтингу іде за зміною прогнозу по рейтингах України 25 вересня 2008 року", - відзначається в повідомленні агентства у вівторок.
Одночасно Fitch підтвердило рейтинги облігацій на тих же рівнях: облігацій класу "A" (ISIN XS0285818075) - "BBB-", прогноз - "негативний", класу "B" (ISIN XS0285819123) - "B+", прогноз "стабільний".
Відповідно до методології Fitch по угодах структурованого фінансування на ринках, що розвиваються, суверенний рейтинг і рейтинг країнової стелі (що вимірює країнові ризики) використовуються як орієнтир. Тому зниження цих рейтингів впливає на рейтинги облігацій, випущених у рамках угод сек’юрітизації.
Агентство нагадує, що погашення облігацій провадиться послідовно з моменту закриття угоди в січні 2007 року. Тому доступне підвищення кредитної якості по угоді збільшується до 50,5% - для облігацій класу "A" й 16,2% - для облігацій класу "B" за станом на серпень 2008 року. Початкове підвищення кредитної якості становило 30,2% й 9,7% відповідно. Остання інвестиційна звітність свідчить про низький рівень збитків (0,15%) і відсутність порушення тригерів.
Як повідомлялося, ініціатором здійсненої на початку 2007 року угоди й продавцем іпотечного портфеля є найбільший в Україні ПриватБанк. Це перша й поки єдина трансгранична угода із цінними паперами, забезпеченими житловою іпотекою, з України.
Вона являє собою сек’юрітизацію доларових житлових іпотечних кредитів (в обсязі $180 млн, виданих за українським законодавством з правом утримання першої черги), а також супутніх прав по кредитах. Рейтинги відображають імовірність своєчасної виплати відсотків по цінних паперах класу "A", остаточної виплати відсотків по цінних паперах класу "B", а також остаточної виплати основної суми боргу по настанні остаточного офіційного терміну погашення паперів (30 грудня 2031 року) відповідно до умов емісії.
По угоді передбачений резервний фонд у розмірі 4,65% на випадок невиконання зобов'язань і потенційного дефіциту ліквідності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас