Результати торгів ПФТС (четвер - 18 вересня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Результати торгів ПФТС (четвер - 18 вересня)

Фондовий ринок
318
У четвер, 18 вересня, індекс ПФТС впав на 2,32% (до 347,10 пунктів) на фоні негативних статданих у будівельному секторі США, що вийшли вчора. Негативу інвесторам під кінець торгівельної сесії також додала інформація про неочікуване збільшення заявок на отримання допомоги із безробіття у штатах.
Обсяг торгів за день склав 4,1 млн. грн., що пов’язано із початком конференції у Алушті, у якій беруть участь більшість інвесторів. Відновлення звичних для вересня обсягів торгів ми очікуємо не раніше понеділка, 22 вересня.
Сьогодні ФРС США оголосила про виділення 247 млрд. дол. у спеціальний фонд для продажу центральним банкам інших країн з метою підтримки ліквідності світового фінансового ринку. До сьогоднішнього дня обсяг цього фонду складав 67 млрд. долл.
Таким чином, в результаті узгоджених дій центробанків різних країн, банківська система буде прокредитована під заставу номінованих у доларах облігацій, випущених американськими інвестиційними банками. Як відомо, ці облігації втратили ліквідність і стали причиною гострої кредитної кризи, за якої банки не довіряли один одному, а доларові ставки overnight в останні два дні різко виросли.
Зважаючи на вливання ліквідності у глобальну фінансову систему центральними банками, ми сподіваємося завтра на відновлення росту на ПФТС. Сьогодні продовжувалося виведення активів із України у зв’язку із нестачею коштів на західних фінансових ринках, про що свідчить підвищення курсу гривні до долара до 5,02 грн./дол. (на противагу вчорашнім 4,96 грн./дол.) Проте ми сподіваємося на зупинення цього процесу завтра у зв’язку із покращення умов на світових фінансових ринках.
У чорній металургії відзначимо падіння Алчевського меткомбінату (-3,51%), а також ріст Єнакієвського метзаводу (4,8%) і Азовсталі (0,57%). У кольоровій металургії зауважимо ріст Запорізького заводу феросплавів (19,05%).
Машинобудування у другий день поспіль серед лідерів падіння: Маріупольський завод важкого машинобудування (-6,9%), УкрАвто (-1,79%) та Мотор Січ (-1,59%).
Окремо згадаємо Укрнафту (-3,11%)
Зауважимо, що сьогодні рада ПФТС вдалася до зупинення торгів по окремим емітентам, а саме по Укртелекому (-13,58%), Стиролу (-12,28%) і Райфайзен банку Аваль (-10,4%).
Ігор Держипільський
За матеріалами:
Атек-Інвест
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас