ПФТС буде зупиняти торги при зміні ціни угод більш ніж на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС буде зупиняти торги при зміні ціни угод більш ніж на 15%

Фондовий ринок
415
Фондова біржа ПФТС вирішила припиняти торги на своєму майданчику при зміні ціни угод протягом торговельної сесії більш ніж на 15%. Про це говориться в повідомленні біржі.
Даним пунктом біржа розширила критерії визначення цінової нестабільності для акцій, які знаходяться у котирувальному списку 1 рівня або входять до складу індексного кошика ПФТС.
Якщо ціна угоди в порівнянні із ціною останньої угоди протягом однієї торговельної сесії зміниться більш ніж на 15%, ПФТС буде зупиняти торги.
Також рада ПФТС вирішила зупиняти торгівлю акціями одного емітента у випадку виникнення інформації, що істотно впливає на перебіг торгів, для перевірки таких даних.
Крім того, біржа може припиняти торги на своєму майданчику при зменшенні або збільшенні більш ніж на 10% ціни угоди в порівнянні із ціною останньої угоди попередньої торговельної сесії (або ціною останньої угоди до моменту призупинення торгів), і при зменшенні або збільшенні більш ніж на 5% індексу в порівнянні з індексом попереднього торговельного дня (або останнім значенням до моменту призупинення торгів).
Критерії визначення цінової нестабільності були розширені радою ПФТС із метою вдосконалення способів контролю за проведенням торгів та оперативного реагування на ситуацію цінової нестабільності.
Нагадаємо, ПФТС із 5 по 16 вересня 4 рази передчасно зупиняла торги до кінця торговельної сесії у зв'язку із ціновою нестабільністю.
16 вересня індекс цін на акції на торгах фондової біржі ПФТС у вівторок знизився на 57,64 пункту до 351,54 пунктів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас