Експерт: Індекс ПФТС сьогодні, очевидно, опуститься нижче 400 пунктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Індекс ПФТС сьогодні, очевидно, опуститься нижче 400 пунктів

Фондовий ринок
457
Індекс ПФТС за підсумками сьогоднішньої торговельної сесії, очевидно, оновить річний історичний мінімум та опуститься нижче психологічної позначки 400 пунктів. Таку думку висловила аналітик інвестиційної компанії "Проспект Інвестментс" Олена Євдоченко.
За її словами, підставою для такого прогнозу є падіння котирувань по низці українських паперів на відкритті ринку у вівторок, 16 вересня. У підсумку об 11:15 біржа ПФТС вкотре призупинила торги, нагадала аналітик. Як повідомила О.Євдоченко, акції "Азовсталі" упали на відкритті на 18,45%, "Центренерго" - на 15%, Єнакіївського металургійного заводу - на 16,8%, Крюківського вагонобудівного заводу - на 23%, "Укрнафти" - на 22%, ММК ім.Ілліча - на 19,2%, Алчевського меткомбінату - на 18,7%, "Західенерго" - на 11%.
На думку аналітика, на ситуацію на українському фондовому ринку може вплинути рішення щодо ставки ФРС США. "У випадку, якщо за підсумками сьогоднішнього засідання ФРС ставка буде знижена, імовірно, цей факт стане якимсь імпульсом для корекції ринку вгору", - вважає О.Євдоченко. Вона відзначила, що результат засідання стане відомий сьогодні пізно ввечері.
Як повідомлялося, фондова біржа ПФТС призупинила сьогодні торги з 11:15 до 14:00. Як відзначається на сайті біржі, торги припинені внаслідок "зниження цін на акції до рівня, визначеного нормативними документами ПФТС". З початку вересня ПФТС припиняла торги вже кілька разів. Відповідно до рішення від 23 квітня 2008 року, рада ПФТС вправі призупинити торги на біржі, у випадку якщо падіння котирувань 75% акцій, що входять в індексний кошик ПФТС, становить більше 7%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас