Ставки по іпотеці в євро і гривні зрівнялись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставки по іпотеці в євро і гривні зрівнялись

Кредит&Депозит
697
Дванадцять українських банків зрівняли середні процентні ставки по іпотечних кредитах у доларах та євро.
Експерти пояснюють це зниженням курсу євро.
За даними компанії "Простобанк Консалтинг" тепер у дванадцятьох банках України середні процентні ставки по кредитах на житло в євро піднялися до рівня ставок по таких кредитах у доларах і становлять у середньому 15,10%.
Серед банків, що зрівняли процентні ставки: "Банк НРБ", "ВТБ Банк", "Кредитпромбанк", "Морський транспортний банк", "Надра", "ПриватБанк", "Промінвестбанк", "Райффайзен Банк Аваль", "Укргазбанк", "Фінанси та Кредит", "Форум та Ерсте Банк".
"У середньому по банках різниця між кредитами в доларах і євро становить 0,5-1,5%. Правда деякі банки зрівняли ставки по депозитних договорах у євро та у доларах, що не могло не знайти свого відображення в ставках по кредитах", - пояснює Андрій Конько, заступник Начальника управління підтримки продажів і моніторингу ВАТ "Сведбанк". - Рішення про підвищення ставки в євро було обумовлено зниженням курсу євро до долара на світових ринках за останні три місяці з 1,6 до 1,42 (тобто євро було переоцінено). Інфляція єврозони йде більшими темпами, ніж було спрогнозовано. Крім того, остання інформація, що надходить зі США, дає можливість говорити про видужання американської економіки".
За прогнозами експертів, зростання ставок по іпотечних кредитах у євро можливе і надалі, у випадку падіння курсу цієї валюти. "Більшість аналітиків схиляються до того, що курс євро буде знижуватися і далі, - додає фінансовий аналітик компанії "Простобанк Консалтинг" Ростислав Майкович. - Зараз через зниження курсу євро кредити в цій валюті стали більш привабливими для позичальників, і банки підняли ставку, щоб зберегти прибутковість таких кредитів.
Однак, незважаючи на те, що долар, за прогнозами, буде рости, і короткострокові кредити вигідніше брати в євро, не варто керуватися цим при виборі валюти на кредит більше п'яти років, тому що зростання курсів у довгостроковій перспективі прогнозувати складно".
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас