Рубль зміцнюється до долара у широких межах валютного коридору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубль зміцнюється до долара у широких межах валютного коридору

Валюта
412
На спецсесії американської валюти розрахунками tomorrow мінімальні за розміром угоди відповідають 23,88 руб./долар, що на 69 копійок нижче від офіційного курсу валюти США, установленого Банком Росії на 12 серпня.
Причиною серйозного зміцнення позицій рубля до долара на внутрішньому ринку є сильне зміцнення євро відносно американської валюти на міжнародних біржах і дії Банку Росії.
У цей час євро торгується щодо долара на рівні $1,5003, зміцнившись за день із рівня $1,4960. Зміцнення євро пов’язано із заявою члена Європейського центрального банку Клауса Лібшера (Klaus Liebscher) про те, що європейська монетарна влада продовжує уважно стежити за інфляцією в єврозоні і зі зміною позиції трейдерів, що розцінюють 3,6% зміцнення долара до євро минулого тижня як надлишкове.
Банк Росії вийшов на ринок із продажем валюти на тлі великого попиту з боку нерезидентів через політичні ризики у зв'язку з військовим конфліктом у Південній Осетії. За оцінками дилерів, у п'ятницю ЦБ продав приблизно $6 млрд., тоді як обсяг торгів доларом на ММВБ був рекордним, перевищивши $14 млрд.
Через виведення коштів нерезидентів з рублевих активів загострилася нестача рублевої ліквідності в російських учасників, тому що основним продавцем валюти, а отже, основним покупцем рублів виступав Банк Росії. У той же час, сьогоднішнє рішення Міністерства фінансів дозволити Фонду сприяння реформуванню ЖКГ розмістити 180 млрд. рублів на міжбанківському ринку повинно знизити напруженість у цій області.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас