Проблеми іпотечного ринку США зачепили і кредитні спілки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблеми іпотечного ринку США зачепили і кредитні спілки

Кредит&Депозит
252
Проблеми американської іпотечної сфери торкнулися і кредитних спілок, одного із найбільш низькоризикових секторів фінансового ринку. П'ять спілок із числа найбільших представників цього сектора в США оголосили про втрати по іпотечних облігаціях, пише газета The Wall Street Journal.
Федеральний регулятор, що здійснює нагляд за кредитними спілками, вважає, що ці втрати, імовірно, будуть компенсовані після стабілізації іпотечних ринків. Також відзначається, що компанії є досить сильними і мають адекватний рівень капіталу.
Однак кілька аналітиків стурбовані тим, що кредитні спілки недооцінюють глибину своїх проблем в іпотечній сфері.
"Це дуже серйозна ситуація", - відзначає професор фінансів George Mason University Джеральд Хенвек.
Він упевнений, що всі п'ять організацій мають достатній доступ до фінансування для подолання поглиблення кризи, однак стурбований тим, що поява додаткових ризиків може привести до проблем в одній або декількох спілках.
Кредитні спілки є безприбутковими організаціями, що приймають внески своїх учасників за вищою ставкою і надають їм споживчі кредити за нижчою ставкою, ніж звичайний комерційний банк.
Із проблемами в іпотечній сфері зіткнулися корпоративні кредитні спілки, які є ключовими гравцями в цьому секторі.
Найбільш значні збитки зафіксували U.S.Central Federal Credit Union, Western Corporate Federal Credit Union, Members United Corporate Federal Credit Union, Southwest Corporate Federal Credit Union і Constitution Corporate Federal Credit Union.
Загальний незафіксований збиток цих кредитних спілок на кінець травня склав $5,7 млрд.
Кредитні спілки є найбільш консервативно керованими фінансовими інститутами в США. Той факт, що деякі з них зазнають збитків, свідчить про те, що жоден із секторів не має імунітету до кризи в іпотечній сфері, що стала причиною масових проблем серед комерційних банків і компаній Уолл-стріт. Фінансові компанії вже оголосили про списання активів на загальну суму $300 млрд, пов'язаних з американським іпотечним ринком.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас