Міністр фінансів США назвав дату свого звільнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів США назвав дату свого звільнення

Казна та Політика
267
Міністр фінансів США Генрі Полсон заявив про свій відхід із займаної посади по закінченні повноважень нинішньої адміністрації, повідомляє Reuters. "Я думаю зайнятися в наступному році іншими справами", - заявив він в інтерв'ю, не пояснивши, на яку роботу має намір піти.
При цьому Полсон пообіцяв виконати "усе, що можливо" із запланованого ним із сьогоднішнього дня до 19 січня, коли американська адміністрація офіційно йде у відставку.
Голова американського казначейства також повідомив, що труднощі на фінансових ринках будуть тривати й у наступному році. Він додав, що ситуація не нормалізується, поки ринок нерухомості США не прийде в норму.
Полсон також відкинув ідею про нову порцію податкового стимулювання для підтримки американської економіки. Нагадаємо, що раніше адміністрація США та Конгрес ухвалили рішення щодо повернення податків населенню на загальну суму 152 мільярда доларів. Міністр фінансів запропонував подивитися, як ця програма буде працювати в третьому кварталі 2008 року.
Генрі Полсон заступив на свою посаду у травні 2006 року. До цього він протягом 34 років працював у банку Goldman Sachs. Полсон був одним з ідеологів передачі Федеральній резервній системі більших повноважень у зв'язку з фінансовою кризою в США. Крім того, він активно лобіював ідею підтримки іпотечних агентств Fannie Mae та Freddie Mac, що опинилися в липні на грані фінансового краху. Особисті статки Полсона оцінюються в 700 мільйонів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас