Індекс ПФТС пасивно падає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс ПФТС пасивно падає

Фондовий ринок
120
Минулий тиждень на ПФТС характеризувалася ростом у вівторок і середу, коли індекс додав 1,3%, але вже в четвер зростання змінилося падінням і за підсумками тижня індекс втратив 2,72%, закрившись на позначці 631,72 пункту.
Активність на ринку протягом тижня була низкою. "У вівторок було укладено 250 договорів на суму 20,87 млн. грн. Середа не відзначилася високою активністю учасників ринку. Не пройшло пожвавлення ринку й у четвер - укладений 191 договір на суму 19,28 млн. грн. В п'ятницю на тлі зниження активності на російському ринку було укладено 264 угоди на суму 17,28 млн. грн.",- розповіла аналітик "Родовід Банку" Анастасія Здутова.
Головними факторами, які спричинялися рух ринку минулого тижня, були новини на міжнародних фондових площадках. "На минулому тижні світові фінансові та страхові компанії почали публікувати результати діяльності за півроку. Інформація була як позитивна, так і негативна,- відзначив директор з управління активами "ПІО Глобал Україна" Сергій Уткін.- Якщо говорити про ситуацію в цілому, то зараз міжнародні площадки перебувають у напруженому очікуванні звітів провідних корпорацій, статистичних даних та інших звісток, які й позначать напрямок руху".
Що стосується українського фінансового ринку, то більшість корпоративних новин і макроекономічних показників були позитивними. Хоча обсяг торгів на ПФТС весь тиждень залишався дуже низьким. "Це природно, тому що сезон відпусток у розпалі й активність учасників ринку стоїть практично на нулі",- підкреслив Уткін.
Крім того, на минулому тижні з'явилася новина про те, хто стане учасником створюваної РТС разом з учасниками ринку "Української біржі". У списку компанії - більшість найбільші гравці. Інтерес до створення нової біржі з їх боку можна пояснити як підготовку до створення альтернативної ПФТС фондової площадки. Час її створення аналітики називають більш ніж успішним, адже навіть без економічного аналізу українського фондового ринку зрозуміло, що папери більшості емітентів просіли до дуже привабливих рівнів. І подібні інфраструктурні новини повинні підштовхнути інтерес інвесторів до вкладення в український фондовий ринок.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас