Затишок перед кінцем літа: Огляд фондового ринку (04 - 08 серпня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затишок перед кінцем літа: Огляд фондового ринку (04 - 08 серпня)

Фондовий ринок
199
Перший тиждень серпня фондовий ринок України перебував у бічному тренді, не показуючи ні зльотів, ні падінь.
"Головними факторами, які спричинялися рух ринку, були новини на міжнародних фондових площадках. На минулому тижні світові фінансові та страхові компанії почали публікувати результати діяльності за півроку. Інформація була як позитивна, так і негативна - відзначив директор з управління активами ПІО ГЛОБАЛ Україна Сергій Уткін.- Якщо говорити про ситуацію в цілому, то зараз міжнародні площадки перебувають у напруженому очікуванні звітів провідних корпорацій, статистичних даних та інших звісток, які й позначать напрямок руху".
Що стосується українського фінансового ринку, то більшість корпоративних новин, та й макроекономічних показників були позитивними. Обсяг торгів акціями на ПФТС весь тиждень залишався дуже низьким. "Це природно, тому що сезон відпусток у розпалі, і активність учасників ринку стоїть практично на нулі", - підкреслив Сергій Уткін.
Складніша ситуація на фондовому ринку Росії. "На цьому тижні російський фондовий ринок просів набагато сильніше українського. Знизилася ціна на нафту, що в цілому позитивно впливає на світову економіку, однак, у сукупності з іншими факторами, негативно відображається на індексі російських фондових площадок", - відзначив директор з управління активами ПІО ГЛОБАЛ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас