Як вибрати будинок з гарним фен-шуй — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як вибрати будинок з гарним фен-шуй

Нерухомість
671
До фен-шуй , що міцно увійшов в моду, можна ставитися по-різному: і з повною вірою, і з чималим скепсисом. Але коли вибираєш будинок для купівлі або гарне місце для його будівлі, можливо, не зайвим буде врахувати й рекомендації майстрів цього древнього китайського мистецтва.
Звичайно, якщо підходити до питання вибору будинка або ділянки з гарним фен-шуй серйозно, то найкраще не займатися самодіяльністю, а звернутися по допомогу до гарного фахівця, найкраще - майстра цього мистецтва. Але не возити ж із собою майстра на перегляди десятків пропонованих варіантів! Тому попередній відбір можна провести й самостійно, відкидаючи всі явно невдалі варіанти.
Що таке добре...
Гарне місце, з погляду фен-шуй, це місце зі здоровою циркуляцією потоків ци. "Ци" - це слово, яке важко перекладається на європейські мови і позначає одне з фундаментальних для традиційної китайської філософії понять. Це те, що забезпечує енергією все живе. Тому дуже часто це слово переводять як "енергія" й "життєва сила". Крім того, у фен-шуй ци асоціюється зі здоров'ям, багатством, удачею та іншими гарними речами. Ци, однак, не цілком "бестілесно": воно може текти, накопичуватися й застоюватися, обмежуватися у своєму русі рельєфом або водоймами, нестися водяними потоками й розвіюватися вітрами.
Коли в якомусь місці ци протікає неквапливим, але потужним потоком, накопичуючись, але не застоюючись, то говорять про "гарний" ци - шень. Якщо на такому місці стоїть будинок, мешканцям його буде забезпечене щасливе й гармонічне життя.
Якщо ци протікає зайво бурхливо, з "вирами" і частою зміною напрямків, то говорять про "поганий" ци - ша. Жити в такому місці - це бути під впливом неконтрольованої енергії. А виходить, перетворювати будь-яку свою діяльність у малорезультативну активність білки в колесі.
Ще один вид поганої ци - си. Це коли ци зовсім втрачає швидкість свого потоку й застоюється, подібно воді в болоті. Неважко догадатися, що будинок у такому місці обіцяє своїм мешканцям постійну відсутність енергії й смаку життя.
Крім того, варто враховувати наявність або відсутність гармонії інь та ян. Це ще два фундаментальних поняття традиційної китайської космології, два протилежні початки, єдність і боротьба яких - цілком у дусі добре знайомої нам діалектики - і визначає протікання всіх процесів у цьому світі.
Ян - це чоловіче, тверде, сильне, активне, сухе, гаряче, високе, яскраве, радісне й т.д.. Інь, відповідно, - жіноче, м'яке, слабке, пасивне, вологе, холодне, низьке, тьмяне, сумне.
Коли ці два початки перебувають у якомусь місці в гармонії, життя мешканців будинку, що там стоїть, також буде гармонічним та здоровим.
Значна перевага ян у будинку приведе до зайвої, хворобливої активності його мешканців, що не дасть їхньому життю бути щасливим. При домінуванні інь, навпаки, - пасивність і відсутність енергії буде заважати їм успішно вирішувати поставлені життям завдання.
Вітрами гнані...
З вищесказаного ясно, що місця, які постійно продуваються сильними вітрами, малопридатні для будівництва будинку. Як і ділянки в безпосередній близькості до водоспадів і швидкоплинним водяним потокам.
Не радять також будувати будинки на гребені гори або на виході гірської ущелини. Взагалі, всі вузькі проходи, по яких можливий прискорений рух ци, злами, гострі кути, різкі повороти в рельєфі місцевості - все це може приводити до появи ша. Роль ущелин сьогодні можуть грати й вулиці, а скель, що розсікають потік ци - кути будинків, дахів і т.д.
Вважається, що перед будинком не повинно бути прямої вулиці, що йде прямо на нього, або проходу між високими будинками. Несприятливі також місця на Т-образному перехресті, наприкінці глухого кута, на перетинанні декількох доріг. Не дуже добре, коли фасад будинку виходить на жваву вулицю.
Не на добре поблизу кут іншого будинку, що вказує на будинок, а також стовп або велике дерево перед входом. Це теж може бути джерело ша.
Несприятлива наявність перед будинком ставка із застояною, брудною водою. Воно може вести до нагромадження негативної енергії си. За тією ж причиною не дуже гарні ділянки в низьких, замкнутих з усіх боків місцях, рельєф яких сприяє застоюванню ци.
Навпаки, добре для будинку мати неподалік неквапливо поточну ріку або озеро (ставок) із чистою водою. Це сприяє нагромадженню здорової енергії шень. Сприятливий фонтан перед будинком, добре також наявність невисокого пагорба із плавними обрисами. У цілому, чим більше в навколишньому ландшафті плавних ліній, помірності й менше прямих ліній, кутів і всього зайвого й непропорційного - тим краще.
Те ж стосується й найближчої до будинку дороги - добре, коли на ній немає сильного руху, і він розташований на плавному її вигині.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас