Через події в Грузії обвалився російський ринок акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через події в Грузії обвалився російський ринок акцій

Фондовий ринок
1034
Події в Грузії стали одним з основних чинників падіння російського ринку. Так прокоментував поточну ситуацію на російському фондовому ринку віце-президент і інвестиційний керівник компанія з управління активами "Foyil Asset Management" Дмитро Мошкало.
За його словами, на російський фондовий ринок сьогодні вирішальний вплив справляє геополітичний чинник, зокрема загострення відносин зі США, і як його продовження – російсько-грузинський конфлікт.
"Сьогодні вже цілком очевидно, що на процес виведення активів нерезидентів з російського фондового ринку впливають не якісь макроекономічні чинники, зокрема зниження цін на енергоносії, а геополітика, зокрема ситуація в Грузії", - зазначив Мошкало.
На його думку, така ситуація не принесе українському фондовому ринку нічого хорошого, оскільки не можна заперечувати подальшу ескалацію конфлікту в Грузії, яка тільки прискорить процес виведення активів нерезидентів з фондового ринку Російської Федерації.
"З одного боку, ми вже майже досягли "дна", з іншого боку, західні інвестори завжди сприймали Україну як частину РФ. Тому сподіватимемося, що 2007 року відбулося "розпаралелювання" ринків, і зараз воно закріпиться остаточно", - сказав Мошкало.
Як повідомляв УНІАН, російський фондовий індекс РТС сьогодні впав на 4,15% ( на 15.11 за мск часом) - до 1766,11 базисного пункта, повідомляється на офіційному сайті біржі.
У свою чергу, індекс ММВБ впав на 3,30% - до 1387,55 пункта.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас