Корпоратизація українського авіапрому може розпочатися у 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корпоратизація українського авіапрому може розпочатися у 2009 р.

140
Корпоратизація українського авіапрому може розпочатися у 2009 р.
Про це повідомив сьогодні міністр промполітики Володимир Новицький, передає кореспондент РБК-Україна.
Він уточнив, що такі терміни можливі за умови поліпшення економічного стану підприємств у 2008 р. і відновлення на них серійного виробництва. З цією метою змінами у держбюджет-2008 передбачено надання урядових гарантій під кредити на загальну суму 1,07 млрд грн, відзначив міністр. У той же час у зв'язку з блокуванням прийнятий змін до держбюджету, даний процес припинений, підкреслив він.
Новицький додав, що реформа в українському авіапромі украй необхідна. "Наприклад, у Росії авіаційна промисловість існує у формі відкритого акціонерного товариства, у Китаї - також 2 державні акціонерні компанії, я вже не говорю про європейські країни", - відзначив Новицький.
Для подальшого розвитку українського авіапрому, за словами міністра, необхідне залучення значних недержавних інвестицій. Це може бути зроблено, вважає він, шляхом продажу пакету акцій майбутньої державної акціонерної компанії.
Новицький не виключив, що це може бути іноземний інвестор. "Російська Федерація дуже зацікавлена у цьому проекті, оскільки ми маємо спільні технологічні особливості виробництва літаків. Також велику зацікавленість виявляє і Китай", - відзначив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас