Кіндер-сюрпризи хочуть заборонити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіндер-сюрпризи хочуть заборонити

1089
Німецькі парламентарії пропонують заборонити продаж "кіндер-сюрпризів" - шоколадних яєць з іграшками усередині. Комісія бундестагу зі справ дітей побачила небезпеку в цих ласощах.
На думку члена комісії Міріам Грус, діти не в змозі відрізняти, що можна їсти, а що не можна, тому сполучення продуктів харчування та іграшок становить небезпеку для здоров'я дитини.
Як повідомляє Deutsche Welle, кондитерська фірма Ferrero, яка випускає шоколадні яйця, вважає претензії необґрунтованими. "Дотепер немає ніяких доказів того, що комбінація із солодощів та іграшок створює підвищену небезпеку для дітей", - заявила прес-секретар німецького представництва Ferrero Елізе Глааб у Франкфурті-на-Майні. Крім того, вона нагадала, що в "кіндер-сюрпризі" іграшка відділена від шоколадки пластиковою капсулою.
За словами Глааб, безпека продукту підтверджена декількома експертизами незалежних інститутів. Комбінація з неїстівних предметів і продуктів харчування не заборонена й директивою Євросоюзу 1988 року про безпеку іграшок.
"Кіндер-сюрприз" з'явився на ринку в 1974 році. Щороку Ferrero випускає 20 серій різних фігурок та 150 іграшок-конструкторів, які містяться в шоколадні яйця частинами.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас