Інфляція в Європі підвищиться, ВВП пригальмує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в Європі підвищиться, ВВП пригальмує

Казна та Політика
168
Глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше повідомив, що темпи інфляції в Європі перевищують ліміт, установлений Центробанком.
Інфляція в зоні євро тривалий час збережеться на рівні, що перевищує потовк Європейського центрального банку в 2,0 відсотки на рік, у той час як останні дані вказують на уповільнення росту ВВП економік Старого світу,- повідомляє "Reuters".
Про це на прес-конференції в четвер повідомив глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше. Незадовго до цього ЄЦБ вирішив зберегти ключову ставку на рівні 4,25 відсотки річних після підвищення вартості позикових коштів на 0,25 процентного пункту в липні.
"На сьогоднішньому засіданні ми вирішили залишити ключові процентні ставки ЄЦБ без зміни. Інформація, що надійшла в наше розпорядження відтоді, зміцнила нас на думці про правильність нашого рішення підвищити процентні ставки в липні", - сказав Тріше.
"Вона підтвердила очікування того, що темпи інфляції в річному обчисленні залишаться вище рівня, що характеризує цінову стабільність, довгий час, а ризики для цінової стабільності в середньотерміновій перспективі будуть високими".
Тріше сказав, що остання інформація також вказує на уповільнення росту реального ВВП у середині 2008 року, що, почасти, і очікувалося після надзвичайно сильних показників першого кварталу.
"На тлі всього цього, а також у повній відповідності з нашим мандатом, ми підкреслюємо, що збереження цінової стабільності в середньотерміновій перспективі є нашим першочерговим завданням, і ми твердо мають намір приборкати середньо- і довготермінові інфляційні очікування таким чином, щоб вони відповідали ціновій стабільності", - сказав Тріше, відзначивши, що ЄЦБ буде уважно стежити за розвитком подій.
Звичайно ця фраза у вустах глави ЄЦБ означає, що на наступному засіданні ставки залишаться без змін.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас