08.08.08 - просто гарна дата або потрійна нескінченність? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

08.08.08 - просто гарна дата або потрійна нескінченність?

589
У новому тисячолітті магічні дати радують нас щороку. Правда, два роки тому містична комбінація цифр скоріше засмучувала, і найбільш екзальтовані особистості пророкували на 06.06.06 всі можливі й неможливі нещастя, аж до кінця світу.
Рік по тому ситуація стабілізувалася, і в найближчому майбутньому магічні дати будуть вселяти в нас надію на краще майбутнє ще чотириразово. Остання можливість круто змінити долю, уповаючи лише на вдалу комбінацію цифр, у нас буде 12.12.12.
Те, що людей приваблюють містичні дати, першими на собі відчувають працівники загсів. Ледве більше року тому загси пережили дійсну навалу бажаючих одружитися 07.07.07, і от уже настала не менш приваблива дата - 08.08.08.
Тим часом, перша "щаслива дата" себе не виправдала. У російському місті Тулі вирішили проаналізувати, наскільки міцніше виявилися шлюби, укладені 7 липня 2007 року, у порівнянні з іншими. Результати оптимістичними не назвеш: тільки за минулий рік розпався кожен четвертий шлюб, укладений в "щасливий день".
07.07.07. як "щаслива дата" себе не виправдала
Втім, астрологи й нумерологи радять не сумувати, запевняючи, що 08.08.08, як дата для весілля, краще. Найбільш проникливі віщуни звернули увагу на те, що перевернена вісімка нагадує знак нескінченності, а, виходить, шлюб вийде тричі нескінченним.
Справедливості заради відзначимо, що низка фахівців дотримуються прямо протилежної точки зору, говорячи про те, що 08.08.08 - це час між двома затьмареннями - сонячним і місячним, і тому є несприятливим. Так що з весіллям краще почекати до вересня.
У свою чергу скептики, які, на погляд автора, перебувають ближче всіх до реалістів, запевняють, що ні магічне число, ні якась особлива дата не в змозі принести щастя - люди самі визначають свою долю. Хоча психологи й не заперечують, що якщо людина пов'язує з певною датою якісь додаткові надії на щастя, то може спрацювати ефект плацебо. Оскільки кожний з нас бажає бути щасливим, будь-яке повідомлення про те, що щось цьому може посприяти, сприймається людиною як керівництво до дії. І вдале сполучення цифр нітрохи не гірше, ніж інші гарні прикмети.
"Всі речі можна представити у вигляді чисел", - говорив давньогрецький філософ і математик Піфагор, як видно, даючи в такий спосіб зрозуміти, що світом правлять числа. Вірити в числа чи ні - вибір кожного. І чимало людей у світі воліють боротися з "поганими числами" замість того, щоб боротися із власними страхами. Наприклад, в одному з корпусів МДУ студенти періодично перевертають табличку на аудиторії 666 нагору ногами, щоб вийшло "нестрашне число" 999. Нерідко й влада йде назустріч масовим фобіям, змінюючи номера маршрутів, доріг, поїздів, "забираючи" 13-і поверхи й 13-і квартири з будинків.
Однак все це мало допомагає, і численні дослідження показують, що забобони можуть бути по-справжньому небезпечні для здоров'я. Наприклад, недавно американські медики встановили, що китайці і японці, які живуть в США, частіше вмирають по четвертих числах (у китайській та японській мовах слово "чотири" співзвучно слову "смерть").
Тому якщо вірити - то вже краще в "щасливі" числа й відчувати позитивні емоції від очікування чергової приємної події. Тим більше, що воно не за горами. Рішенням китайської влади офіційна церемонія відкриття 29-х літніх Олімпійські ігор почнеться 08.08.08 в 8 годин 8 хвилин 8 секунд вечора за місцевим часом.
У такий спосіб китайці домоглися наявності відразу шести вісімок у даті й часі початку Олімпіади, що повинне зробити прийдешні Ігри без перебільшення видатними.
Аліса Красовська
За матеріалами:
газета Сейчас
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас