МЗС рекомендує українцям утриматися від "відвідування територій Південна Осетія, Грузія й Абхазія " — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС рекомендує українцям утриматися від "відвідування територій Південна Осетія, Грузія й Абхазія "

374
Міністерство закордонних справ України рекомендує співвітчизникам "утриматися від відвідування територій Південна Осетія, Грузія та Абхазія", повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства в п'ятницю.
"У зв'язку із закриттям російською стороною контрольно-пропускного пункту "Казбеги-Верхній Ларс" - єдиного на цей час легітимного наземного КПП на кордоні між Грузією та Російською Федерацією, Міністерство закордонних справ України просить громадян України утриматися від транзитних поїздок, у тому числі на власних автомобілях, у Грузію через територію Російської Федерації та Абхазії, Грузія, Південна Осетія", - говориться в повідомленні.
"В'їзд іноземних громадян з території Російської Федерації на територію Грузії через пункти пропуску "Адлер", "Нижній Зарамаг" розглядається грузинською стороною як незаконне перетинання державного кордону Грузії і кримінально переслідується", - говориться в повідомленні.
МЗС рекомендує українцям для відвідування та відпочинку в Грузії скористатися широко розгалуженою мережею повітряного сполучення між Україною та Грузією.
Для перевезень власного автотранспорту рекомендуємо використати поромне морське повідомлення між нашими країнами за маршрутом "Іллічевськ-Поті".
МЗС звертається до українців, які потрапили в складне становище на території Абхазії та Південної Осетії із проханням терміново зв'язатися з посольством України в Грузії (тел.:+99532311454, +99532311161) або консульським агентством України в Батумі (тел.:+99522231600), або Генеральним консульством України в Ростові-на-Доні (тел.: +78632270549, +78632270551).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас