ПФТС тупцює на місці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС тупцює на місці

Фондовий ринок
170
В четвер торги на ПФТС велися так само малоактивно, як і весь останній місяць: за день було укладено 183 угоди на загальну суму близько $4 млн.
"Відразу після відкриття торгів було зростання, але ввечері на тлі погіршення статистики із зайнятості в США ринки почали падати й український не був виключенням",- розповів керівник департаменту управління інвестиціями КУА Tiger Asset Management Юрій Ушков. За підсумками торгів індекс ПФТС знизився на 0,31% - до позначки 646,24 індексних пункту.
"Цікаво, що 44% денного обороту довелося всього на два папери - Південний ГЗК (+1,7%) і Запорізький завод феросплавів (+0,2%), хоча за ними було укладено в цілому тільки шість угод",- відзначив фінансовий аналітик компанії "Арт-Капітал" Дарина Терещук. Крім того, активно торгувалися також папери Полтавського ГЗКа, Єнакіївського металургійного заводу та "Мотор Січі".
"У цей день ринок практично ігнорував корпоративні новини і не сильно звертав увагу на те, що відбувається на світових фондових фронтах, а тим часом там було досить гаряче",- уточнює Терещук. Так, найбільша страхова компанія світу - AIG - у квітні-червні зафіксувала чистий збиток в $5,36 млрд, що виявилося більше очікувань ринку: падіння акцій компанії виявилося найбільш значним за чверть століття. Підлила масла у вогонь і найбільша у світі роздрібна мережа Wal-Mart Stores Inc., що погіршила прогноз продажів. Крім того, кількість звернень за допомогою з безробіття в США підскочила до максимуму за шість років.
При цьому експерти відзначають, що українські інвестори давно зайняли вичікувальні позиції і не поспішають робити покупки або продажі, тому ринок вже 16-у сесію рухається в бічному тренді.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас