Україна перетворюється на смітник? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна перетворюється на смітник?

Казна та Політика
284
Україна продовжує накопичувати відходи. Їхній загальний обсяг вже сягає 32 млрд тонн. І продовжує невпинно зростати – на 2 млрд тонн щороку. А загальна площа територій, що зайняті сміттєсховищами, за підрахунками спеціалістів, сьогодні вже складає 12% території країни. Для порівняння, територія заповідників, заказників національних та ботанічних парків у нас – близько 10%.
Анатолій Семинога, голова парламентського Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, головною причиною швидкого збільшення обсягів сміття вважає відсутність державної концепції щодо відходів.
У нас політика полягає в накопиченні відходів, а не їхній переробці, - каже Анатолій Семинога.
Відтак, лише у Києві за рік утворюється близько 800 тис. тонн твердих побутових відходів. Половина з них - харчові та паперові відходи, а решта - це поліетилен, пластмаса, гума, скло, метали, деревина , які через відсутність роздільного збору, не утилізуються і без переробки захоронюються або знищуються. Це вимагає додаткової площі на звалищах та енерговитрат на їхнє спалення.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас