Аналітики виключають можливість обвалу цін на ринку житла, але допускають їх незначну корекцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики виключають можливість обвалу цін на ринку житла, але допускають їх незначну корекцію

Казна та Політика
553
Обвалу цін на ринку житла в Україні не буде, однак можна чекати корекції цін в межах 10-15%, вважають опитані агентством "Інтерфакс-Україна" аналітики українських інвестиційних компаній.
"Можлива корекція цін на квартири вбік зниження протягом найближчого року, але як тільки мине криза ліквідності, і іпотечні кредити знову подешевіють, ціни на квартири економа-класу можуть почати знову підвищуватися. Ціни на будматеріали підвищуються, зарплати будівельників (як і середнього українця) ростуть. Саме тому нинішній затишок варто розглядати, на мій погляд, лише як корекцію ринку, а не розворот на ринку нерухомості", - сказав аналітик інвестиційної групи "Сократ" (Київ) Михайло Сальників.
На думку аналітика інвесткомпанії "Фоїл сек"юрітіз" (Київ) Станіслава Гаркавих, попит на житлову нерухомість знижується, але не настільки критично, щоб збити ціни на 30-40%.
"Будівельні компанії випробовують все більше проблем з фінансуванням і, швидше за все, будуть змушені знизити ціни для залучення коштів. Однак попит все ще залишається в силі. Це буде негайно ж заповнено новими заявками на покупку, що підтримає ринок і не дозволить йому впасти досить серйозно", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас