Тріше: Ризики підвищення інфляції в єврозоні зберігаються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Ризики підвищення інфляції в єврозоні зберігаються

Валюта
200
Ризики підвищення інфляції в єврозоні зберігаються, заявив голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше під час прес-конференції за підсумками засідання банку, на якому було ухвалено рішення залишити базову процентну ставку на рівні 4,25% річних, повідомило агентство Bloomberg.
"Річна інфляція, імовірно, залишиться набагато вищою від рівнів, що відповідають ціновій стабільності, протягом деякого часу, - відзначив він. - Як і раніше дуже важливо уникнути появи непрямих ефектів інфляції".
"Збереження цінової стабільності в середньостроковій перспективі є основною метою ЄЦБ", - сказав Ж.-К.Тріше.
У липні ЄЦБ підвищив ставку на чверть процентного пункту - до 4,25% річних, побоюючись, що максимальна за останні 16 років інфляція приведе до підвищення зарплат службовців і змусить виробників підняти ціни на свою продукцію. Керівництво банку намагається збалансувати ризики ослаблення темпів економічного зростання і підвищення інфляції.
За словами Ж.-К.Тріше, хоча ЄЦБ у цей час не схиляється до певної зміни грошово-кредитної політики, він як і раніше дуже стурбований можливістю значного збільшення зарплат.
"Ми ніколи не приймаємо рішення заздалегідь і робимо все необхідне для забезпечення цінової стабільності", - відзначив він.
"Остання економічна статистика вказує на ослаблення темпів зростання реального ВВП у середині 2008 року, - сказав голова ЄЦБ. - Це частково було очікуваним після значного підйому економіки в першому кварталі".
На думку Ж.-К.Тріше, грошово-кредитна політика центробанку буде сприяти досягненню цінової стабільності. "Ми будемо уважно відслідковувати розвиток ситуації", - відзначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас