Кендзьор: Державі вигідніше надати депутатам службове житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кендзьор: Державі вигідніше надати депутатам службове житло

174
Кожної каденції парламенту будувати за рахунок держави житло і безкоштовно надавати його народному депутатові - це занадто велика розкіш для держави
Про це ІМК ("Інтермедіа консалтинг") заявив народний депутат від блоку НУ-НС Ярослав Кендзьор, коментуючи ситуацію із забезпеченням народних обранців безкоштовним житлом.
"Я із власного досвіду скажу - був депутатом ВР всі шість скликань і постійно жив у готелях (з 1990 по 1996 роки проживав у готелі "Київ"). Чесно кажучи, прожити в готелі навіть у нормальному номері стільки часу - це важко, гнітюче. Все-таки готельна атмосфера не дає можливості ні нормально працювати, ні нормально відпочити", - відзначив політик.
Він також звернув увагу, що за 6 років його проживання в готелі держава заплатила пристойну суму: "За ці гроші можна було б побудувати не одну квартиру або невеликий будиночок. Тому, виходячи з таких фактів, потрібно, звичайно, щоб депутат мав нормальні умови для проживання, роботи, але краще було б, якщо б держава надавала йому службове, "верховнорадівське" житло".
Він вважає логічним, щоб житло депутатові надавалося тільки на час його роботи у ВР.
"А потім він би повертався туди, звідки приїхав у столицю або за свій рахунок купував квартиру в Києві, якщо йому проживання в столиці більше до душі. Але кожної каденції парламенту будувати за рахунок держави житло і безкоштовно надавати його народному депутатові - це занадто велика розкіш для держави", - підкреслив Ярослав Кендзьор.
В апараті ВР повідомили, що 42 парламентарії подали заявки на одержання квартир у Києві.
Житло для депутатів будує Державний будівельний комбінат Управління справами апарату ВР, тому держбюджету депутатські квартири повинні обходитися за собівартістю.
Переважно депутати-новосели претендують й одержують трикімнатні квартири, середня площа яких становить не менше 100 квадратних метрів, пише "Дело".
Видання відзначає, що, таким чином, придбання житла в столиці для 42 парламентаріїв може коштувати приблизно 50 мільйонів гривень, ще близько 4 мільйонів гривень можуть одержати вісім парламентаріїв, які бажають одержати грошові компенсації.
У ВР шостого скликання 115 депутатів, які не мають свого житла в столиці. Всі вони зараз проживають у двох готелях - "Київ" та "Україна", де оренда одного номера на добу обходиться державі в 450 гривень (162 тисячі гривень на рік).
За законом про статус народного депутата, поліпшити свої житлові умови за державний рахунок може кожен обранець, не прописаний у столиці. Крім того, якщо з якої-небудь причини іногородній депутат не бажає одержувати квартиру, він може претендувати на грошовий еквівалент.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас