Ющенко: ГПУ повинна перевірити законність фінансування протипаводкових заходів в Карпатах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: ГПУ повинна перевірити законність фінансування протипаводкових заходів в Карпатах

99
Генеральна прокуратура України повинна терміново здійснити перевірку стану дотримання законності під час фінансування Кабінетом міністрів України в 2008 р. протипаводкових заходів в Карпатському регіоні на виконання відповідних державних і регіональних програм. Про це йде мова в листі Президента України Віктора Ющенка на ім"я Генерального прокурора України Олександр Медведько, повідомляє прес-служба глави держави.
За результатами перевірки Медведько повинен проінформувати Ющенко особисто.
Нагадаємо, 31 червня ц.р. Верховна Рада України прийняла закон про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік і про внесення змін до деяких законодавчих актів України", згідно якому виділяється 5,8 млрд грн на ліквідацію наслідків стихії в західних областях.
Крім того уряд має намір направити кошти, передбачені Державним бюджетом на 2008 р. на виплату знецінених заощаджень Ощадбанку СРСР, на виплату компенсацій постраждалим від стихійного лиха на заході України.
В той же час уряд розширив категорії громадян для виплати компенсацій за нанесені стихією збитки.
Як відзначила Тимошенко, в першу категорію, окрім громадян, чиї будинки повністю зруйновані, увійдуть також громадяни, будинки яких отримали значні пошкодження і вимагають капітального ремонту. За словами прем'єр-міністра, будинки, які значно пошкоджені, відновлюватися не будуть, а замість них будуватимуться нові приміщення.
До другої категорії постраждалих, за словами Тимошенко, увійдуть і ті громадяни, будинки яких отримали істотні пошкодження, а в третю - сім'ї, які втратили городи, садиби, а також ті, чиї приміщення отримали незначне пошкодження.
За словами глави уряду, на сьогодні вже понад 2 тис. сімей отримали по 50 тис. грн компенсації, а понад 30 тис. громадян - допомогу по всіх категоріях.
Нагадаємо, в Україні залишаються знеструмленими 19 населених пунктів і 569 житлових будинків. Зокрема, це населені пункти в Івано-Франківській, Львівській, Вінницькій, Чернівецькій, Закарпатській і Тернопільській обл., які постраждали в результаті стихійного лиха.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас