Газовики почали акцію протесту і погрожують відключити газ всій Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газовики почали акцію протесту і погрожують відключити газ всій Україні

448
Сьогодні об 11:00 по всій Україні почалася безстрокова акція протесту працівників газових господарств.
За інформацією профспілки працівників газових господарств України, у Києві на мітингах під будівлею Кабінету Міністрів і Секретаріату Президента беруть участь представники більш ніж 40 підприємств газопостачання та газифікації.
Крім того, у кожному місті України, де розташовані підприємства галузі, їхні працівники вийдуть на мітинги підтримки вимог профспілки. Масові акції проходять в Одесі, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Кіровограді, Чернігові, Вінниці, Ужгороді та Миколаєві.
Організатори акції відзначають, що «на знак солідарності з позицією профспілки частково припиняють роботу та оголошують попереджувальний страйк представники 15 підприємств газопостачання та газифікації».
При цьому працівники газових господарств відзначають, що незважаючи на проведення Всеукраїнської акції протесту безперебійне та безаварійне газопостачання споживачів буде повністю забезпечено. Всі відповідальні за газопостачання працівники (у першу чергу аварійні служби) будуть перебувати на своїх робочих місцях, а заходи безпеки будуть посилені, повідомляє УНІАН.
Протестувальники вимагають невідкладного введення обґрунтованих тарифів на послуги із транспортування природного газу в газопостачання, повного погашення боргів за надані з початку року послуги, підвищення заробітних плат.
До радикальних дій трудові колективи галузі спонукає критична ситуація, що склалася на газорозподільних підприємствах у зв'язку з бездіяльністю влади щодо забезпечення нормального функціонування систем газопостачання держави. Сьогоднішній фінансовий стан підприємств галузі ставить під загрозу їхню нормальну роботу, що, у свою чергу, може привести до порушення спокою та безпеки громадян, - відзначається в офіційному повідомленні профспілки.
Газовики також вимагають у найкоротший термін виконати всі їхні вимоги. У випадку їх ігнорування газові підприємства України припинять газопостачання споживачів (крім тих, відключення яких неможливо здійснити з технологічних причин).
Нагадаємо, у березні керівники 39 газових господарств країни звернулися до Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко із проханням підвищити тарифи для цих підприємств, вказуючи, що їхні розміри повинні були переглянути ще наприкінці минулого року.
У червні Кабмін рекомендував НКРЕ переглянути тарифи на транспортування природного газу. Однак до цього часу рішення не прийнято.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас