Півмільярда доларів заплатила ТНК-ВР співробітникам ВР за п'ять років за роботу в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Півмільярда доларів заплатила ТНК-ВР співробітникам ВР за п'ять років за роботу в Росії

165
Газета "Ведомости" наводить рішення арбітражного суду Тюменської області за позовом ЗАТ "Тетліс", де вперше наведена точна сума витрат ТНК-BP на фахівців BP в 2003-2008 роках - 489,6 млн доларів. За угодою між "ТНК-BP менеджмент" і BP, яку і заперечує "Тетліс", співробітники британської компанії з 2003 року працювали на ТНК-BP у Росії (недавно всі 148 фахівців були змушені залишити країну).
У тексті рішення суду переказ цих грошей оголошено "мнимою угодою": "Відсутня основна ознака, що вказує на реальність спірної угоди".
Аргумент суду такий: BP і "ТНК-BP менеджмент" не змогли підтвердити, кому і за що платила російська компанія. Раз на місяць сторони підписували акти про надання персоналу, але там немає даних про посади людей, які приїжджали з BP, про обсяг виконаної роботи, немає і підтверджень того, скільки BP витратила на відрядні цим співробітникам.
Висновок - метою договору були винятково платежі по ньому, а сама угода прикривала "безоплатну передачу коштів (дарування)". "Дарувальником" була не керуюча компанія "ТНК-BP менеджмент", а "ТНК-BP холдинг" та її виробничі "дочки", за чий рахунок оплачувалися послуги британців.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас