Семенюк: Критична межа продажу держмайна давно перейдена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семенюк: Критична межа продажу держмайна давно перейдена

Фондовий ринок
268
Фонд державного майна України вже четвертий рік підряд перевиконує плани з надходження коштів від оренди та дивідендів.
Про це заявила сьогодні в інтерв'ю журналістам голова ФДМУ Валентина Семенюк-Самсоненко, повідомили УНІАН у прес-службі Соціалістичної партії України.
Вона відзначила, що задоволена такими показниками, і той факт, що Фонд уже четвертий рік підряд забезпечує перевиконання планів з надходження коштів від оренди та дивідендів, свідчить про його ефективну роботу з управління державним майном.
“Критична грань продажу державного майна вже давно перейдена, і перехід держави на управління майном, що залишилося в її власності, - це абсолютно логічний і природний процес”, - сказала Семенюк-Самсоненко. За її словами, саме Фонд поклав початок налагодженню ефективного процесу управління державним майном, створивши унікальну базу даних - Єдиний реєстр державного майна.
“Більшість структурних підрозділів Фонду - це підрозділи, які за своїми повноваженнями зосереджені саме на налагодженні управління державним майном. І саме на базі Фонду розробляється створення національної скарбниці державного майна, як це передбачено відповідним травневим указом Президента, що буде направлено на більш ретельне збереження об'єктів державної власності і їхній облік”, - відзначила керівник ФДМУ. "Створення скарбниці державного майна унеможливить замовлену приватизацію і створить умови для максимально ефективного використання державної власності в інтересах держави”, - відзначила вона.
Як відзначається в повідомленні, за 7 місяців 2008 року Фонд державного майна, за оперативними даними, забезпечив надходження в державний бюджет від оренди державного майна 385 млн. грн., дивідендів - 229 млн. грн.
У цілому річний план з оренди становить 550 млн. грн., дивідендів - 251,6 млн. грн. Планове завдання на січень-червень по цих напрямках виконано, відповідно, на 134,08% та 193,48%.
Показники виконання плану на січень-липень будуть оприлюднені після остаточного підбиття підсумків надходжень коштів, у тому числі з урахуванням надходжень від регіональних відділень ФДМУ.
Фонд державного майна вважає, підкреслюється в повідомленні, що таких високих показників надходження коштів від оренди та дивідендів удалося досягти завдяки ефективному налагодженню процесу оренди державного майна та підвищенню ефективності роботи підприємств із державною часткою майна.
Фонд державного майна прогнозує до кінця року повне виконання планових завдань по цих напрямках.
Як повідомляв УНІАН, Фонд державного майна України, за оперативними даними, на 1 серпня 2008 року одержав від приватизації 337 млн. грн., що становить 3,7% річного плану.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас