НБУ мотивує жорсткість резервування по короткострокових позиках від нерезидентів необхідністю обмеження кредитів в інвалюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ мотивує жорсткість резервування по короткострокових позиках від нерезидентів необхідністю обмеження кредитів в інвалюті

302
Національний банк мотивує жорсткість із 1 серпня резервування по короткострокових позиках від нерезидентів необхідністю обмеження кредитних операцій банків в іноземній валюті.
Про це говориться в повідомленні НБУ.
Іншими цілями жорсткості резервування НБУ називає необхідність недопущення інтенсифікації короткострокових зовнішніх запозичень банків в інвалюті, а також забезпечення збалансованого функціонування валютного ринку.
"Дана постанова (№171) прийнята з метою запобігання інтенсифікації короткострокових зовнішніх запозичень банків і використання іноземної валюти в банківських операціях, пов'язаних із кредитуванням, а також для забезпечення збалансованого функціонування валютного ринку", - говориться в повідомленні.
Постанова, зокрема, передбачає збільшення в 5 разів нормативу резервування для короткострокових валютних позик, що залучаються українськими банками від нерезидентів - з 4% до 20% від загальної суми залучених коштів.
Дана норма поширюється на кредити, що залучаються в нерезидентів на термін до 183 днів включно.
Як повідомляло агентство, постановою №171 від 18 червня НБУ посилив резервування по короткострокових позиках від нерезидентів.
Документ набув чинності з 1 серпня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас