Барак Обама закликав розпечатати стратегічні нафтові запаси США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Барак Обама закликав розпечатати стратегічні нафтові запаси США

Енергетика
219
Кандидат у президенти США від Демократичної партії Барак Обама виступив за продаж 70 мільйонів барелів нафти зі стратегічних нафтових запасів, щоб знизити ціни на бензин. Раніше Обама виступав категорично проти розпечатання запасів.
70 мільйонів барелів - це близько 10 відсотків стратегічних нафтових запасів США. Як уточнює International Herald Tribune, Обама пропонує випустити на внутрішній ринок низькосірчану нафту, а потім замість неї закачати в сховища високосірчану.
Обама знову підтвердив намір підвищити податки для нафтових компаній, а додаткові доходи направити на повернення переплат споживачам у розмірі 1 тисячі доларів на сім'ю.
Крім того, Обама обіцяє інвестувати 150 мільярдів доларів у розвиток альтернативної енергетики.
Раніше Обама заявив, що готовий погодитися на видобуток нафти на континентальному шельфі США за умови, що цей захід буде частиною комплексної реформи американської енергетики. З відповідною пропозицією виступив його суперник, кандидат від Республіканської партії Джон Маккейн.
Група конгресменів-республіканців, підтримуваних Маккейном, вимагає від керівництва Конгресу, контрольованого демократами, перервати парламентські канікули і терміново розглянути законопроект про зняття заборони на буріння на континентальному шельфі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас