АУБ виступає проти необґрунтованого підвищення Держслужбою охорони тарифів на охоронні послуги для банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ виступає проти необґрунтованого підвищення Держслужбою охорони тарифів на охоронні послуги для банків

Валюта
244
Державна служба охорони (ДСО) при Міністерстві внутрішніх справ України почала чергову спробу підвищити вартість послуг озброєної охорони для банків в 1,3-2 рази в 2008 році, повідомив президент асоціації українських банків (АУБ) Олександр Сугоняко на прес-конференції у вівторок.
За його словами, ДСО почала знімати фізичну охорону з відділень низки банківських установ, що не погодилися з необґрунтованим підвищенням тарифів. У числі цих банків він назвав АвтоЗАЗбанк, банк "Старокиївський", Експрес-банк (усі - Київ).
Як повідомив на прес-конференції заступник голови ради АУБ, голова правління АБ "Старокиївський" Юрій Яременко, без охорони ДСО залишилася низка відділень більш ніж 20 українських банків.
"Крім трьох банків, що подали офіційні заяви, охорона знята більш ніж з 20 суб'єктів господарської діяльності, а відділень набагато більше", - сказав він.
За оцінкою АУБ, така ситуація виникла внаслідок монопольного становища ДСО на ринку послуг озброєної охорони і відсутності в Україні відповідного законодавства про зброю та охорону.
У зв'язку з цим АУБ звернулася до президента, прем'єр-міністра і голови Верховної Ради України, а також у МВС для недопущення необґрунтованого підвищення вартості озброєної охорони для банків, повідомив О.Сугоняко.
Як повідомлялося, у жовтні 2007 року АУБ і ДСО домовилися про обмеження зростання вартості на послуги з охорони банківських установ і коштів в 2008 році в цілому по банківській системі до рівня 13% від чинних в 2007 році тарифів.
Разом з тим, у червні поточного року департамент ДСО вийшов з угоди про обмеження зростання тарифів на послуги охорони.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас