У США виявилось одразу чотири середні класи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США виявилось одразу чотири середні класи

Казна та Політика
653
Американці, чий дохід істотно нижчий або вищий від показників середнього класу, завзято воліють асоціювати себе із цією категорією. Pew Research Center опублікував чотири портрети американського середнього класу. Середній клас у США неоднорідний. "Вершину" (33%) становлять в основному чоловіки 30-49 років з дуже високим рівнем освіти і фінансовою стабільністю. Вони очікують, що їхні справи надалі будуть тільки поліпшуватися.
До "задоволеного середнього класу" (29%) належать або молоді американці й американки від 18 до 29 років, або люди похилого віку після 65 років з незначним річним доходом на сім'ю (30-49 тис. $ на рік). У цілому ці люди задоволені своїм життям.
Американці третього типу (т.зв. "тривожний середній клас") становлять 23% із загального числа людей, що назвалися середнім класом. За стандартними показниками доходу, освіти, віку, зайнятості і родинного стану ці люди найбільше підходять під визначення середнього класу.
Трохи складніші життєві умови в четвертої групи, "середнього класу, що бореться" (17%), що скоріше схожий на нижчий клас, ніж на середній. Наприклад, середній дохід на сім'ю в них навіть нижчий, ніж у нижчого класу. В основному ця група складається з жінок та етнічних меншин.
Цікаво, що "тривожні" - найбільш незадоволені і песимістично налаштовані представники середнього класу. За доходом вони близькі до "вершини", а за рівнем тривожності і незадоволеності життям - до "тих, що борються". Так, 40% "тривожних" оцінили рівень свого життя як низький, а серед "борців" таких виявилося ненабагато більше - 47%.
Незважаючи на те, що американці з "вершини" багато в чому схожі на представників вищого класу, вони не хочуть зараховувати себе до вищого класу. Різниця в доході (у середньому 95.875 $ на рік у вищого класу проти 86.280 $ на рік в "вершини") і в освіті - не єдині тому причини. Справа в тому, що етикетка "середній клас" виглядає більш привабливо і для тих, хто трохи багатший від справжнього середнього класу, і для тих, хто бідніший. Таким чином, дослідники вважають, що поняття "середній клас" - це скоріше внутрішня характеристика, ніж зовнішня.
Усього було опитано близько 2.4 тис. респондентів з різних штатів. У цілому 21% американців сказали, що вважають себе вищим класом, 53% - середнім, 25% зарахували себе до нижчого класу, а решта не відповіли на запитання.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас