Уряд має намір домовитися з банками про пролонгацію залучених українськими аграріями кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд має намір домовитися з банками про пролонгацію залучених українськими аграріями кредитів

Валюта
165
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила відповідним міністерствам і відомствам у найкоротший термін розробити зміни порядку здешевлення кредитів аграріям і використання додатково виділених парламентом 400 млн грн на компенсацію підприємствам АПК процентних ставок по кредитних ресурсах.
Відповідне доручення глава уряду дала на нараді з питань стабілізації ринку зерна в Києві у вівторок.
Прем'єр підкреслила важливість пролонгації до 1 січня 2009 року залучених аграріями кредитів.
"Пролонгувати термін погашення кредитів - це по суті дати можливість продати зерно тоді, коли ціна на нього буде адекватною до трудових і матеріальних внесків, які зробили аграрії", - сказала Тимошенко.
Вона доручила підготувати відповідні документи до найближчого засідання Кабінету міністрів, що заплановано на 6 серпня.
Крім того, прем'єр підкреслила, що необхідно в найкоротший термін визначитися з порядком використання додатково виділених на здешевлення аграріям кредитів 400 млн грн, у тому числі передбачивши компенсацію процентних ставок по кредитних ресурсах, залучених підприємствами різних сфер на закупівлю зернових.
Тимошенко пояснила, що необхідно підтримати, приміром, хлібозаводи, спиртзаводи, виробників комбікормів, які будуть закуповувати зерно нового врожаю. Зокрема, за словами глави уряду, цим учасникам ринку уряд може спростити умови кредитування, здешевлювати кредитні ресурси. У той же час вона вважає, що закупівлі цими підприємствами зерна повинні здійснюватися не нижче мінімальних цін. Тільки в такому випадку уряд готовий надавати їм певні преференції, додав глава уряду.
Прем'єр зобов'язала Міністерство аграрної політики визначити перелік підприємств, які зможуть здійснювати закупівлі зерна крім зернотрейдерів і державних операторів.
Тимошенко закликала зробити порядки використання коштів на здешевлення кредитів підприємствам АПК максимально прозорими.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас