S&P зарахувало банківську систему України до групи 10 за рівнем ризиків країни і галузевих ризиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P зарахувало банківську систему України до групи 10 за рівнем ризиків країни і галузевих ризиків

1149
Рейтингова служба Standard & Poor's оголосила про зміну оцінки рівня гіпотетичних валових проблемних активів (ВПА), які можуть виникнути у фінансовій системі України у випадку реалізації обґрунтованого (але не катастрофічного) сценарію економічної рецесії.
За новою оцінкою, він складе не 50-75%, а 35-50%, повідомляє прес-служба S&P. Одночасно Standard & Poor's підтвердило, що виходячи з оцінки ризиків країни (так званої оцінки BICRA) банківська система Україна належить до групи 10.
З погляду ймовірності надання державної підтримки приватним банкам, що зазнають фінансові труднощі, Standard & Poor's відносить Україну до категорії країн, "готових надати підтримку", і не додає додаткових щаблів до рейтингів українських приватних банків. "Ми вважаємо, що під час кризи керівництво країни підсилить нагляд і регулювання організацій, що зазнають труднощі, але банки (навіть такі, що мають великі частки ринку) не можуть розраховувати на своєчасну і необмежену адресну фінансову підтримку", - говориться в матеріалах агентства.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас