Мінекономіки ініціює введення заборони на ввезення в Україну вживаного одягу як давальницької сировини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки ініціює введення заборони на ввезення в Україну вживаного одягу як давальницької сировини

Казна та Політика
427
Міністерство економіки ініціює заборону на ввезення на митну територію України вживаного одягу як давальницької сировини.
Про це говориться в розробленому Мінекономіки проекті постанови Кабінету Міністрів "Про заборону ввезення одягу і виробів, що були у вжитку, за операціями з давальницькою сировиною".
"У відповідності зі статтею 2 закону "Про операції з давальницькою сировиною в зовнішньоекономічних відносинах" Кабінет Міністрів постановляє заборонити ввезення на митну територію України як давальницької сировини одягу і виробів, що були у вжитку, за кодом 6309 00 00 00", - говориться в проекті постанови уряду.
Даний проект постанови розроблений Міністерством економіки з метою захисту внутрішнього ринку товарів легкої промисловості, а також з метою запобігання контрабанді при ввезенні одягу та виробів, що були у вжитку і недопущення ухиляння від сплати податків.
За даними Мінекономіки, останнім часом намітилася тенденція до збільшення обсягів ввезення товарів за кодом 6309 00 00 00 як давальницької сировини (106,8 тонн на 11,4 тис. доларів в 2006 році і 1 023,5 тонн на 144,8 тис. доларів в 2007).
"Таким чином, обсяги ввезення зазначеної давальницької сировини в 2007 році збільшилися в 10 разів. Обсяг ввезення такої давальницької сировини за 5 місяців 2008 року склав 635,9 тонн на суму 96,3 тис. доларів", - говориться в повідомленні.
Мінекономіки вважає, що прийняття даної постанови буде сприяти захисту внутрішнього ринку товарів легкої промисловості, а також допоможе запобігти контрабанді при ввезенні одягу та виробів, що були у вжитку.
Протягом 1 місяця Мінекономіки разом з Держпідприємництва буде приймати зауваження і пропозиції до проекту постанови.
Як повідомляло агентство, зовнішньоекономічні операції з давальницькою сировиною регулюються законом "Про операції з давальницькою сировиною в зовнішньоекономічних відносинах".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас