У Великобританії засуджений магазинний злодій, що жив як мільйонер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії засуджений магазинний злодій, що жив як мільйонер

Кримінал
956
У неділю 43-річний Кевін Кастл відправився відбувати покарання. Він був засуджений до двох років і чотирьох місяців в'язниці
У Великобританії винесений вирок аферистові, визнаному винним у серійних крадіжках. При цьому злочинець любив купатися в розкоші. У поліції шахрая прозвали "магазинним злодюжкою з мільйоном у кишені". За даними поліції, злочинець встиг обікрасти торговельні мережі на 280 тисяч доларів.
Довгий час підозрюваний жив у британській столиці на широку ногу: він водив престижні іномарки Jaguar та BMW, тижнями знімав номери в дорогих готелях Claridge та обідав в елітних ресторанах The Ivy, де можна зустріти знаменитостей.
При цьому Кастл носив костюми від Armani і Versace і всім своїм видом справляв враження багатого підприємця.
Один раз він зняв апартаменти за 2 тисячі доларів на тиждень у престижному районі Найтсбрідж. При цьому він корчив із себе мало не Джеймса Бонда, говорячи навколишнім, що працює на міністерство оборони.
Навіть враження про зріст афериста з багатою кримінальною біографією було фальшивим. Маючи фігуру висотою 165 сантиметрів, злочинець підкладав у черевики спеціальні підстилки для збільшення свого зросту.
Насправді ж Кастл був двічі збанкрутілим невдахою без легальних коштів до існування.
Свій злочинний статок Кастл нажив на аферах навколо продажів магазинів мережі "Зроби сам". При цьому шахрай підробляв чеки.
Артистичний злочинець маскувався під різних людей: біржового маклера, інженера-електрика, монтера системи сигналізації та агента з угод з нерухомістю. Незмінними залишалися тільки надзвичайно високі "заробітки" шахрая, здобиччю якого ставали приблизно 2 тисячі доларів на день.
Кастл міг украсти товари з філій меблевої компанії Homebase або B&Q, після чого він підробляв квитанції про повернення покупок та одержував з магазинів ще й гроші за украдений товар.
Ніхто не міг припустити, що за маскою презентабельного багатія ховається шахрай.
Уперше поліція вийшла на слід Кастла в 2004 році, коли шахрай намагався використати підроблену квитанцію для одержання грошей у магазині B&Q, розташованому в районі Бембер-Брідж у Престоні. Однак тоді детективи поняття не мали про масштаби діяльності афериста.
В 2006 році Кастл знову викликав підозру в співробітників магазину в місті Олтрінчем графства Великий Манчестер. У підсумку злочинцеві довелося втікати з пустими руками, але поліція незабаром затримала його недалеко від місця події.
При огляді автомобіля підозрюваного марки Jaguar детективи знайшли 28 упаковок із дверними ручками, які були украдені в магазині Homebase. Тут же лежала і карта з позначеними на ній магазинами. Злочинець відзначив 300 об'єктів для своїх афер.
Нарешті, при обшуку будинку підозрюваного в Ноттінгемі поліцейські знайшли безліч підроблені квитанції.
Кастла заарештували, але потім відпустили під заставу, після чого шахрай зник. Однак у лютому 2008 року його знову затримали. Це відбулося після того, як поліція графства Ланкашир оголосила Кастла в національний розшук та опублікувала відповідне оголошення в газеті The Daily Mail. Утікача впізнали, коли він виходив зі свого BMW в одному із сіл графства Ноттінгемшир.
Додамо, що колись Кастл уже 17 разів з'являвся перед британським правосуддям. Усього йому інкримінувалося 60 злочинних епізодів.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас