Пекінських таксистів зобов'язали носити краватки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пекінських таксистів зобов'язали носити краватки

86
Всі таксисти Пекіна в день відкриття Олімпіади-2008 вийдуть на маршрути в краватках і парадній формі.
Починаючи з 1 серпня, за розпорядженням дорожнього управління Пекіна для водіїв пекінських таксі був введений строгий дрес-код. Напередодні Ігор водіїв зобов'язали надягти форму і пригрозили грошовим штрафом у випадку відмови виконувати чергове олімпійське розпорядження влади.
Відповідно до нових правил, всі таксисти тепер одягнені в жовті сорочки з коротким рукавом і темно-сірі напівспортивні штани з кишенями на блискавках. Зимова форма передбачає постійне носіння краватки, білосніжні рукавички і щільну куртку.
"Поки наша форма повсякденна, але 8 серпня, у день відкриття олімпійських Ігор, ми зобов'язані вийти на маршрут у краватці на знак свята", - повідомив таксист по імені Цзян Юнлян.
За його словами, водії не дуже задоволені новим одягом. "Якщо сорочка ще нічого, цілком зручна, то штани нікуди не годяться: пекучі, незручно, матеріал занадто щільний", - сказав він.
При цьому, за словами таксиста, відмовитися від носіння форми можна тільки лише на шкоду собі - "якщо не будеш у формі, загрожує штраф 200 або навіть 500 юанів", - сказав таксист.
Кожну з 60 тисяч машин таксі забезпечили спеціальним Навчальним посібником, де не тільки наводяться основні правила етикету спілкування з пасажирами і міні-розмовник, але й детально розписана форма одягу. Наприклад, сорочка може бути розстібнута лише на два ґудзики зверху, а закочувати штани і зовсім строго заборонено.
Двадцять дев'ята літня Олімпіада пройде в Пекіні з 8 по 24 серпня.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас